Activiteiten buiten

Activiteiten buiten

Buiten spelen

Is het mooi weer buiten? Ga dan lekker buiten spelen met je babysitkindjes. De kinderen worden lui wanneer ze de hele dag binnen hebben gezeten. Buiten is het misschien nog wel het makkelijkst om jezelf en de babysitkindjes te vermaken. De kinderen worden er vrolijk van en rondrennen is ook nog eens erg gezond. Zo kunnen ze hun energie kwijt. Laat ze dus lekker rondrennen in de tuin en spelletjes spelen. Daar zijn ze uren zoet mee.

Je kunt ook zelf met de babysitkindjes buiten gaan spelen, maar weet je niet wat je met ze kan gaan doen? Hieronder vind je enkele leuke tips voor buiten.

Lummelen

Lummelen

Een leuk balspel met meerdere spelers is lummelen. Hiervoor heb je slechts een bal nodig. Bij dit balspel wordt iemand uitgeroepen tot lummel. Deze persoon staat tussen de andere spelers in. De andere spelers gooien of rollen de bal over naar elkaar om ervoor te zorgen dat de lummel de bal niet te pakken krijgt. De lummel loopt er tussenin en probeert de bal te pakken. Is het de lummel gelukt om de bal te pakken? Dan is het de beurt aan degene die de bal als laatst gooide, de nieuwe lummel te spelen. Dit spel is al te spelen met minimaal drie spelers.

Om het spel nog leuker te maken kun je variëren met het aantal lummels. Zo kun je bijvoorbeeld het spel spelen met meerdere lummels of twee ballen gebruiken in plaats van één.

Benodigdheden:

  • Bal

Hinkelen

Hinkelen

Hinkelen is een ontzettend leuk spel voor buiten waar de kinderen veel plezier aan zullen hebben. Hiermee is het de bedoeling dat de kinderen de hinkelbaan afleggen met vakjes, genummerd van 1 tot en met 10. Wanneer je aan de beurt bent, dan gooi je het hinkelsteentje in het vak met cijfer 1. Als de steentje in het vak terecht komt, dan mag je beginnen. Het vak met het hinkelsteentje, moet worden overgeslagen. Je springt dus op één been in het tweede vak en daarna in de juiste volgorde in de andere vakken, terwijl je steeds de steentje voor je uit schuift door het in het volgende vakje te schoppen.

Wanneer je aangekomen bent bij het laatste vak, dan hinkel je weer terug. Bij het tweede vakje aangekomen, pak je het hinkelsteentje op, terwijl je nog steeds op 1 been staat en spring je over het eerste vak heen weer terug naar het begin. Nu is het de bedoeling dat je het hinkelsteentje in het tweede vak gooit, en zo werk je alle vakken op deze manier af.

Je bent af als het hinkelsteentje op de lijn blijft liggen, als het steentje niet in het juiste vak terecht komt, of wanneer je op de krijtlijn staat. Wanneer je af bent, dan begin je weer opnieuw. Je kunt een hinkelbaan gemakkelijk maken met een stoepkrijt. Nadeel is wel dat het er makkelijk af gaat wanneer het regent.

Benodigdheden:

  • (Hinkel)steentje
  • Eventueel stoepkrijt

Touwtje springen

Touwtje springen

Touwtje springen is een spel dat vaak buiten wordt gespeeld. Vaak zijn het meisjes die touwtjespringen. Het leuke eraan is dat je het in je eentje kan spelen, maar ook met twee of drie personen, of zelfs met een grote groep. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een springtouw en… een goede conditie, want je kunt al snel moe raken.

Benodigdheden:

  • Springtouw

Flessenvoetbal

Flessenvoetbal

Babysit je een stel jongens of stoere meiden? Dan kan je flessen voetbal gaan spelen! Dit is een zeer actief spel met twee of meerdere personen. De spelers vullen ieder een fles met water en zetten deze ergens neer op een veld. De meest ideale plek om flessen voetbal te doen is op een ruime veld of in de tuin. De doppen dienen van de fles af te zijn. De bal hoort in het midden te liggen, zodat iedereen er gemakkelijk naartoe kan rennen. Wanneer het seintje wordt gegeven, mogen de spelers proberen de bal te pakken en deze tegen de fles van de tegenstander te schoppen. De fles mag alleen omgeschopt worden met de bal (en dus niet met de voet), zodat het water eruit loopt. De speler waarvan de fles is omgeschopt, moet eerst de bal gaan halen voordat hij zijn eigen fles weer rechtop mag zetten. Daarna mag de speler weer proberen de fles van anderen te raken. Degene waarvan de fles leeg is, is af. De speler die als laatst nog water in zijn fles heeft of het meeste water heeft, heeft gewonnen.

Benodigdheden:

  • Eén fles per persoon
  • Water
  • Bal
  • Grote veld of plein

Er zijn nog tal van leuke spelletjes om buiten te doen. Laat de kinderen gewoon lekker buiten spelen en vies worden. Spelen de kinderen buiten in de zomer? Smeer ze dan eerst goed in met zonnebrandcrème alvorens je met ze naar buiten gaat.

Meer tips ontvangen?