Actueel beleid Babysits voor het Coronavirus

Actueel beleid Babysits voor het Coronavirus

Door Babysits, 2 minuten leestijd

Deel:

20 mei 2020 - Door de uitbraak van het Coronavirus worstelen veel ouders met kinderopvang. Dit is waarom wij onze community zo goed mogelijk willen ondersteunen.

Rekening houdend met de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad (NVR), proberen wij zo goed mogelijk advies te geven aan onze community.

"De NVR heeft op basis van het verslag van de experts van de GEES beslist om vanaf 18 mei fase 2 van het afbouwplan op te starten. In deze fase gaat het vooral over de geleidelijke heropstart van de lessen voor bepaalde leerlingen in het basis- en secundair onderwijs onder strikte organisatorische voorwaarden. De kleuterscholen blijven in dit stadium gesloten en het hoger onderwijs heeft het einde van het academiejaar al georganiseerd samen met de gemeenschapsoverheden (NVR, 2020)."

De mogelijkheid om met zijn tweeën buiten af te spreken is nog steeds van toepassing. Hiernaast mag vanaf 10 mei 2020 elk gezin maximaal vier personen thuis ontvangen. Dit moet te allen tijde dezelfde persoon zijn. Ook de bezoekers mogen slechts met één gezin afspreken, om de verspreiding van het virus niet te bevorderen. Hierbij gelden echter wel aangepaste richtlijnen.

Ook de contactberoepen kunnen in fase 2 hun activiteit hernemen. Wel moeten ze werken op afspraak, moeten ze de veiligheidsafstand respecteren en moeten zowel personeel als klanten een mondmasker dragen.

Tot slot mogen reguliere sporttrainingen en -lessen in de buitenlucht en in clubverband weer worden hervat, als ze de veiligheidsafstand respecteren, de groep niet groter is dan 20 personen en als er een coach aanwezig is.


Wij vragen dat onze community het advies opvolgt en zich houdt aan ons beleid wat betreft veilig babysitten in tijden van sociale afstand. Voor vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Voor ouders en oppassen die wegens de coronacrisis geen fysieke babysitter/babysitwerk meer willen, hebben wij twee nieuwe functies gelanceerd, namelijk babysitten op afstand en online huiswerkbegeleiding.

Veilig babysitten in tijden van sociale afstand

Wil je meer weten over veilig babysitten in tijden van sociale afstand of andere dingen omtrent het coronavirus? Lees meer in de specifieke artikelen die wij daarvoor geschreven hebben:

Veilig babysitten in tijden van sociale afstand

Babysitten op afstand

Online huiswerkbegeleiding

Tips en activiteiten voor de thuisblijvers