Actueel beleid Babysits voor het Coronavirus

Actueel beleid Babysits voor het Coronavirus

Door Babysits, 3 minuten leestijd

8 juni 2020 - Door de uitbraak van het Coronavirus worstelen veel ouders met kinderopvang. Dit is waarom wij onze community zo goed mogelijk willen ondersteunen.

Rekening houdend met de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad (NVR), proberen wij zo goed mogelijk advies te geven aan onze community.

Vanaf fase 2 is kinderopvang open en beschikbaar voor alle kinderen. Dit blijft ook in fase 3 het geval. Fase 3 van het afbouwplan vanaf 8 juni is goedgekeurd door de NVR.

Scholen en kinderopvang

  • Verdere heropstart van diverse sectoren
  • Alle klassen van het basisonderwijs (kleuterschool en lagere school) kunnen terug opstarten, mogelijk wel met beperkingen wat betreft het aantal lesdagen. Scholen beslissen zelf op welke manier ze dit organiseren en kunnen beslissen om niet elk leerjaar voltijds terug naar school te laten gaan. De heropstart van de scholen heeft enkele gevolgen voor de opvang van baby's en peuters. Halftijds in de opvang en halftijds naar school gaan is nu bijvoorbeeld mogelijk. Mocht je een babysitter willen inschakelen, zorg er dan voor dat je één vaste babysitter hebt die op je kinderen past. We willen immers zo weinig mogelijk contactbubbels mengen.
  • Ouders kunnen alvast tot 30 juni zelf nog de keuze maken om hun kind toch thuis op te vangen, zonder dat ze hiervoor moeten betalen of respijtdagen inzetten(Kind en gezin, 2020).

Ook de contactberoepen kunnen in fase 2 hun activiteit hernemen. Wel moeten ze werken op afspraak, moeten ze de veiligheidsafstand respecteren en moeten zowel personeel als klanten een mondmasker dragen.


Wij vragen dat onze community het advies opvolgt en zich houdt aan ons beleid wat betreft veilig babysitten in tijden van sociale afstand. Voor vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Voor ouders en oppassen die wegens de coronacrisis geen fysieke babysitter/babysitwerk meer willen, hebben wij twee nieuwe functies gelanceerd, namelijk babysitten op afstand en online huiswerkbegeleiding.

Veilig babysitten in tijden van sociale afstand

Wil je meer weten over veilig babysitten in tijden van sociale afstand of andere dingen omtrent het coronavirus? Lees meer in de specifieke artikelen die wij daarvoor geschreven hebben:

Veilig babysitten in tijden van sociale afstand

Babysitten op afstand

Online huiswerkbegeleiding

Tips en activiteiten voor de thuisblijvers