Rekenen voor kinderen

Rekenen voor kinderen

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Deel:

We weten allemaal dat rekenen bij de meeste kinderen geen populair vak is. Maar wist je dat rekenen ook leuk kan zijn? Ontwikkel de vaardigheden van je kind door onze leuke rekenactiviteiten te bekijken.

Hier bij Babysits zijn we grote fans van rekenen en jij kunt dat ook zijn! We willen deze negatieve perceptie aanpakken en ouders helpen nieuwe manieren te vinden om samen met hun kinderen te genieten van reken-activiteiten. Hier zijn drie manieren om je kinderen te helpen weer verliefd te worden op rekenen, inclusief enkele leuke afdrukbare activiteitenbladen:

1. Maak het relevant

Traditioneel wordt rekenen op een systematische manier onderwezen, deze manier van leren is niet altijd voor iedereen geschikt. Gebruik realistische situaties, zodat je kind zijn of haar verbeeldingskracht kan gebruiken.

Vraag ze bijvoorbeeld om je te helpen bij het meten en wegen van ingrediënten bij het bakken van brood en stel ze reken vragen over de mix, afhankelijk van hun mogelijkheden. Bijvoorbeeld "als we 6 eieren hebben en we gebruiken er twee, hoeveel eieren zijn er dan nog?". Of moeilijkere vragen als 'We hebben 300 g bloem nodig en we hebben 1000 g. Welk percentage hebben we nodig? ' Dit zal je kinderen helpen om rekenen te relateren aan de echte wereld om hen heen.

2. Wees een reken-rolmodel

Laat je kinderen zien dat je geniet van rekenen (zelfs als je dat niet doet)! Gebruik rekenen om de totale prijzen te vergelijken of te berekenen bij het doen van de boodschappen. Probeer positief en bemoedigend te zijn over dagelijkse rekentaken, maar laat je kind weten dat het oké is om het moeilijk te vinden.

3. Laat zien wanneer je rekent

Rekenen is belangrijk, zowel binnen als buiten de klas. Ouders moeten zich concentreren op de dagelijkse toepassing van rekenen. Hierdoor kunnen kinderen het belang van rekenen buiten de klas leren en het zien als een vaardigheid die hen helpt bij het voltooien van dagelijkse taken.

Voorbeeld: Gebruik bijvoorbeeld rekensommetjes om ze te leren hoe ze geld kunnen optellen. Voeg de volgende geldbedragen toe of trek ze af:

€ 4 + € 5 = €

€ 5 + € 1 = €

Waarom gebruik je onze afdrukbare activiteitenbladen niet als hulpmiddel bij je rekenles thuis!


Activiteit 1 Activiteit 2
Leren optellen Leer kinderen de vormen herkennen
Activiteit 3 Activiteit 4
Leer kinderen rekenen Leer optellen met dobbelstenen

Rekenen is belangrijk, omdat het essentiële levensvaardigheden biedt. Het helpt je kind bij het meten, oplossen van problemen en het begrijpen van vormen. Het kan ook heel leuk zijn! Begin vroeg en kijk hoe je kind uitgroeit tot een mini Albert Einstein! Vond je deze leeractiviteit leuk? Klik hier voor meer leeractiviteiten voor kinderen.