Tips voor het eerste contact met het gezin

Tips voor het eerste contact met het gezin

Door Babysits, 2 minuten leestijd

Deel:

Het babysits gezin voor de eerst keer te ontmoeten kan spannend zijn. Hier geven we enkele tips om het meeste uit deze eerste ontmoeting te halen.

Wanneer je in contact bent gekomen met een babysitgezin waar je op wil passen, dan raden wij altijd aan om vooraf kennis te maken met elkaar en de kinderen. Probeer bij deze eerste ontmoeting op een openbare plek af te spreken of neem anders een (andere) volwassene mee naar de afspraak. Zo kan er kennis gemaakt worden.

Zie elkaar zo vaak als nodig voordat je voor het eerst gaat babysitten, zodat jullie je beide prettig voelen. Het komt ook wel eens voor dat ouders je de eerste keer op laten passen op een moment dat zij ook thuis zijn. Pas je op bij jou thuis? Zorg dat dat de ouders van de kinderen de babysitlocatie een keer gezien hebben.

Is de ontmoeting positief geweest? Dan kunnen er duidelijke afspraken gemaakt worden. Vul samen met de ouders ons voorbeeld intakegesprek formulier in en bewaar dit goed.

Babysits heeft een privé-berichtensysteem om de communicatie tussen gebruikers te vergemakkelijken. Het is essentieel dat je eerst met andere gebruikers communiceert via Babysits, totdat je voldoende vertrouwen hebt om contactgegevens met hen uit te wisselen en over te schakelen naar andere berichtenplatforms. Houd er rekening mee dat we je niet kunnen helpen met klachten over berichten die extern van onze berichtenservice zijn verzonden, omdat we geen gegevens van de uitwisseling hebben. Als je een ander berichtenplatform gebruikt, is dit op eigen risico!