Je kinderen voor het eerst bij een babysitter achter laten

Je kinderen voor het eerst bij een babysitter achter laten

Door Babysits, 4 minuten leestijd

Deel:

Het is voor ouders vaak zenuwslopend om de kinderen voor het eerst bij een babysit achter te laten. Lees daarom snel de volgende tips om deze spannende stap gemakkelijker te maken voor zowel jezelf als je kinderen!

Vind een babysitter die je vertrouwt en leer ze beter kennen

Bij het gebruik van het Babysits platform, is het belangrijk om gedetailleerde profielen, die ook een profielfoto bevatten, te vinden en te contacteren. Wat zijn hun kwalificaties? Hoeveel ervaring hebben ze? Passen ze bij de waarden en normen van jullie gezin? Uitgebreide profielen zijn veel betrouwbaarder. Voel je niet bezwaard om de potentiële babysitter veel vragen te stellen. Als de babysitter het werk serieus neemt, zal hij of zij je graag helpen met het beantwoorden van je vragen. Na het eerste contact via de Babysits-berichtenservice, kan je een keer telefonische of in een openbare gelegenheid met de babysitter afspreken. Zo leer je de babysitter beter kennen en kan je zien of hij of zij de perfecte match is voor jouw gezin.

Informeer je kinderen op tijd over de babysitter

Het is belangrijk je kinderen op tijd op de hoogte te brengen van de geplande babysitafspraak. Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar kinderen hebben ook tijd nodig om zich voor te bereiden! Overweeg daarom ook om de babysitter van tevoren een keer aan de kinderen voor te stellen. Op de dag van de babysitafspraak zullen je kinderen de babysitter herkennen waardoor ze zich sneller op hun gemak zullen voelen. Maak de kinderen enthousiast over het hebben van een babysitter, benadruk hoeveel plezier ze samen zullen hebben!

Vraag de babysitter om iets vroeger te beginnen

Op de dag van de eerste babysitafspraak, is het aan te raden om de babysitter een of twee uur eerder te laten beginnen. Dit geeft je kinderen de kans om even te wennen aan de nieuwe babysitter, voordat je daadwerkelijk de deur uit gaat. Moedig de babysitter en jouw kinderen aan om alvast een spelletje te spelen terwijl jij nog in de buurt bent. Vergeet niet dat het opbouwen van relaties tijd kost, dus forceer het niet te veel! Het spelen van een spelletje met de babysitter, is een goede afleiding voor je kinderen. Hierdoor wordt het moment, dat jij daadwerkelijk het huis verlaat, gemakkelijker voor hen.

Wees voorbereid op noodsituaties

Noodsituaties zijn meestal een zeer zeldzame gebeurtenis, maar het is absoluut noodzakelijk dat alle babysitters weten wat ze moeten doen in het geval van een ​​noodsituatie. Bespreek met de babysitter wat ze moeten doen als bepaalde situaties zich voordoen. Maak een lijst met contactnummers en leg uit wanneer elk nummer gebruikt moet worden. Zet ook zeker het nummer van de hulpdiensten, jouw telefoonnummer en het telefoonnummer van bijvoorbeeld jouw ouders op de contactlijst.

Verstrek benodigde informatie

Elk gezin heeft verschillende regels in hun huis. Zorg ervoor dat je je huisregels en eventuele speciale instructies duidelijk uitlegt aan de babysitter. Het is ook verstandig om afspraken te maken over het gebruik van jouw spullen, zodat de babysitter weet wat hij of zij mag gebruiken. Zorg er ook voor dat je de babysitter laat zien waar ze alle spullen kan vinden die nodig zijn om voor de verzorging van kinderen (bijvoorbeeld luiers, fopspenen, etc.). Geef de babysitter ook informatie over de dagelijkse routine, het favoriete speelgoed van je kinderen en alle benodigdheden voor eten en drinken.

Zorg daarnaast dat jouw verwachtingen en grenzen duidelijk zijn voor zowel jouw kinderen als de babysitter. De kinderen moeten goed begrijpen dat dezelfde regels gelden, zelfs als je niet thuis bent.

Sluip er niet tussen uit

Wanneer je het huis verlaat, is het belangrijk om afscheid te nemen van je kinderen. Als je dat niet doet, kan een kind zich zorgen om je gaan maken. Als je afscheid neemt, lach en geef je elk kind een knuffel. Blijf kalm en leg uit dat je later weer thuiskomt.