3x knutselen met papier

3x knutselen met papier

Door Babysits
5 minuten leestijd

Knutselen met papier is een leuke bezigheid voor kinderen. Volg de tutorials om te leren hoe je deze drie lente origami maakt.

Papieren origami maken kan zowel een plezierig tijdverdrijf zijn om thuis met het hele gezin te doen, als een opbouwende activiteit voor degenen die als oppas werken.

Het mooie van origami is dat je niet veel materialen nodig hebt, alleen een vel papier. Voor alle drie de origami die we hebben gemaakt, hebben we gekleurde vellen gebruikt en deze vierkant uitgesneden.

Laten we samen doornemen hoe je deze leuke origami maakt:

1. Origami vlinder

origami voor kinderen

Hoe maak je het

  • Neem een ​​vel papier en knip een vierkant uit (1). Vouw vervolgens het vierkant aan elke kant en diagonaal om acht gelijke ‘driehoeken’ te krijgen, zoals weergegeven in afbeelding 2.

  • Vouw het vel dubbel (3). Houd vervolgens het vel vast in het midden en duw het midden van de linkerzijde naar het middelste punt van het vierkante papier. (4). Je zou de zijkant van een driehoek moeten krijgen (5). Herhaal deze stap ook met de andere kant (6).

  • Vouw de resulterende driehoek dubbel (7). Knip vervolgens met een schaar die hoek uit en geef deze een ronde vorm (8). Open het om te controleren of alle zijkanten (dit zijn de vleugels) afgeronde hoeken hebben (9).

  • Vouw de bovenste 2 vleugels naar het midden toe (10 & 11).

  • Draai vervolgens de papieren origami (12) en vouw de punt (13) tot aan de andere kant (14).

  • Knijp goed in het midden (15) tot je een mooie origami vlinder hebt! (16)

Vlinder origami

Deze vlinders zijn mooi als decoratie. Je kunt deze lente-origami gebruiken om de slaapkamer van het kind te versieren.

*Bron: ArtPaper

2. Origami windmolen

Origami windmolen

Hoe maak je het

  • Neem een vel papier en knip een vierkant uit (1). Vouw het vierkant aan elke kant om vier gelijke delen te maken, zoals weergegeven in afbeelding 2.

  • Neem een hoek en vouw deze naar het midden van het vierkant (3). Doe hetzelfde met de andere drie hoeken (4). Open het vervolgens om te controleren of je hetzelfde hebt gevouwen als te zien is in afbeelding 5.

  • Vouw twee lipjes naar het midden van het binnenste vierkant (6). Draai vervolgens de papieren origami om en vouw de andere twee hoeken naar binnen. Je zou een kleiner vierkant moeten krijgen (7).

  • Neem een ​​hoek en vouw deze naar het midden toe (8). En doe hetzelfde met de tegenoverliggende hoek (9).

  • Draai de origami om en herhaal het proces met de twee ontbrekende hoeken; vouw eerst een hoek naar het midden (10) en dan de tegenoverliggende hoek (11).

  • Nu het deel wat gecompliceerder: open de klep aan één kant van het vierkant naar buiten (12) en vouw deze naar rechts (met de klok mee) om de eerste vleugel van het pinwheel te maken (12 en 13). Herhaal hetzelfde proces met de andere hoeken (14 en 15).

  • En hier is je origami windmolen klaar voor gebruik! (16)

Deze lente origami is een perfecte decoratie om in de tuin te zetten!

windmolen origami

Bron: Bricoliamo

2. Origami tulpen

Origami tulpen

Hoe maak je het

  • Neem een vel papier en knip een vierkant uit (1). Vouw het vierkant aan elke kant en diagonaal om acht gelijke ‘driehoekjes’ te maken, zoals weergegeven in afbeelding 2.

  • Vouw het papier dubbel. Open vervolgens een zijde en vouw deze naar binnen (3). Je zou de zijkant van een driehoek moeten krijgen (4). Herhaal dan ook stap 4 aan de rechterkant (5).

  • Neem de rechterhoek van de driehoek hierboven en breng deze naar het hoekpunt (6). Doe hetzelfde met de linkerhoek (7). Draai de origami om en herhaal stap 6 en 7 nogmaals voor beide hoeken (8 & 9).

  • Draai de zijkanten van het vierkant zodat er geen lijnen in het midden zijn (10). Neem dan de rechterhoek van het vierkant erboven en vouw het naar links (PS: vouw het iets verder dan het midden) (11). Herhaal dezelfde procedure met de linkerkant en plaats aan het einde de twee verkregen driehoeken (12).

  • Draai je origami om de punt om te controleren of je twee gaatjes hebt gekregen, zoals weergegeven in de afbeelding 13 Er zou zich in het midden een klein gaatje moeten hebben gevormd. Daar moet je goed blazen om je origami te pakken te krijgen. Blaas goed en knijp tenslotte lichtjes in de basis om deze de juiste vorm te geven (14).

  • Vouw de zijkanten van je bloem (15). En hier heb je een prachtige origami tulp! (16)

Origami tulp voor kinderen

Bind de resulterende tulpen aan een stok (we gebruikten een gekleurd rietje) en plaats ze in een vaas om je kamer te verfraaien!

Bron: Laboratorio 45


Vind je deze lente origami leuk? Ja? Check dan vooral onze eerder gemaakte origami artikelen!

Word lid van de Babysitter Community!

Meld je gratis aan