Maak kennis met de Babysitter van de Maand Clizia

Maak kennis met de Babysitter van de Maand Clizia

Door Babysits
3 minuten leestijd

Ontmoet ervaren babysitters op Babysits en maak kennis met Clizia, de Babysitter van de Maand.

Maak kennis met de Babysitter van de Maand, Clizia! Ze is een ervaren en gepassioneerde babysitter uit Venetië, Italië, die positieve feedback heeft gekregen van de ouders op ons platform.

We hebben Clizia geïnterviewd om meer over haar en haar babysit-ervaringen te weten te komen! babysitter van de maand Clizia

"Ik geniet er echt van om in de buurt van kinderen te zijn en ik hoop er ooit een paar van mezelf te hebben."

Hallo Clizia, wanneer ben je begonnen met babysitten?

Ongeveer twee jaar geleden begon ik op twee kinderen te passen voor een gezin in Venetië.

Hoe vaak babysit je nu?

Ik babysit bijna elke dag! Op dit moment werk ik meestal voor één gezin, maar soms werk ik ook in het weekend en pas ik op voor andere gezinnen in de buurt.

Vertel mij iets over de kinderen waarop je babysit.

De laatste kinderen waar ik op babysit waren 8 en 10 jaar oud. Wat ik het leukste vind, is dat ze veel energie hebben en altijd klaar zijn voor een nieuw spel of activiteit. Het is nooit saai met hen!

Wat vind je leuk aan babysitten?

Als babysitter vind ik het leukste aan mijn werk dat ik positieve dingen aan kinderen kan leren en positieve en gelukkige herinneringen in de harten en gedachten van kinderen kan achterlaten.

Babysitter van de maand Clizia

Wat is de beste ervaring die je als babysitter hebt gehad?

Ik had alleen maar mooie ervaringen met kinderen. Ik spreek meer dan één taal en ik heb de kans gehad om met buitenlandse kinderen te werken en het is altijd een uitdaging geweest, op de meest positieve manier mogelijk. Eens had ik een heel eigenaardige/bijzondere ervaring: ik was aan het babysitten een kind van 2 jaar, maar ze sprak alleen Russisch en Arabisch. Helaas spreek ik geen Russisch of Arabisch, maar door interactie konden we elkaar toch perfect verstaan! Het was echt leuk.

De afgelopen twee jaar heb ik bijna elke dag voor een paar kinderen uit Venetië gezorgd. We gingen samen door de lockdowns, we bedachten duizend nieuwe spelletjes om de tijd te doden. Uiteindelijk heb ik ze zien opgroeien en nu hebben ze een deel van mijn hart. Soms droom ik over hen en over hun familie en daar word ik blij van. Ik vind het erg leuk om met kinderen om te gaan en ik hoop dat ik er ooit zelf ook een mag hebben.

“Ik bedank dit platform voor het geven van deze geweldige kans die veel verder gaat dan het economische aspect. Oppassen via Babysits heeft me geholpen om zowel meer ervaren als volwassener te worden, dag in dag uit.”


Vond je dit interview met de Babysitter van de maand Clizia interessant? Check dan zeker het interview met de BOTM Eline uit België!

Overtuigd om de super oppas bij jou in de buurt te vinden? Neem een kijkje naar de babysitters in jouw omgeving!