Eenvoudig recept kaneel slangen

Eenvoudig recept kaneel slangen

Door Babysits, 2 minuten leestijd

Kaneel sssssssslangen?! Bak en versier kaneelbroodjes als slangen voor een creatieve twist. Deze slangen zien er natuurlijk helemaal niet eng uit, de kinderen zullen er dol op zijn! Dit recept is erg eenvoudig, wat betekent dat zelfs de allerkleinste kinderen onder ons kunnen meehelpen met deze creatie. Lees onderstaand recept voor meer.

Dit heb je nodig voor 20 kaneel slangen:

Deeg:

  • 400 ml melk
  • 50 g gist
  • 1100 ml bloem
  • 2 eieren
  • 2 theelepels zout
  • 175 ml suiker
  • 3 theelepels kardemom
  • 150g margarine

Vulling:

  • Kaneel
  • Margarine
  • Suiker (optioneel)

Decoratie:

  • 400 ml poedersuiker
  • 2 eetlepels water
  • Kleurstof
  • Zure snoep matjes (voor de tong van de slang)

Dit moet je doen:

  • Los de gist op in lauwe melk
  • Meng 400 ml bloem met de melk en laat 20 minuten staan
  • Meng de zout, suiker, kardemom, margarine en 1 ei
  • Voeg de bloem beetje bij beetje toe.
  • Kneed het deeg tot een gladde massa, zorg dat het niet te plakkerig wordt
  • Laat het deeg ongeveer een half uur op een met bloem bestoven oppervlak rijzen

Verwarm de oven op 225 °C

  • Rol het deeg uit tot ca. 1 cm dik
  • Bestrijk het deeg met margarine en strooi er kaneel en suiker over
  • Rol het deeg op in een cilindervorm en snijd het in 20 even grote rollen
  • Bestrijk de buitenkant van elke rol met ei
  • Bak ongeveer 10 minuten in de oven
  • Tijdens het bakken kan het suikerglazuur alvast gemaakt worden. Meng hiervoor in een aparte kom de poedersuiker, water en kleurstof

Laat de kaneelbroodjes vervolgens afkoelen. Wanneer deze afgekoeld zijn, kun je aan de slag gaan met het versieren van de kaneelbroodjes. Maak de kleurrijkste kaneel slangen die er bestaan en smullen maar!

PS: vergeet niet om ons te taggen op @BabysitsBE op Instagram of Facebook wanneer je één van deze gerechten namaakt.