Help - Voor ouders

Voor kinderopvangaanbieders

Ouders kunnen babysitters op Babysits vinden via onze zoekpagina. Je kunt zoeken naar babysitters in jouw buurt of door een profiel te plaatsen, zodat babysitters die geïnteresseerd zijn, contact kunnen opnemen met jou. Zodra je een babysitter hebt gevonden waarmee je contact wilt opnemen, kun je upgraden naar een premium account.

Ouders moeten upgraden naar een premium account om contact op te nemen met babysitters. Je kunt upgraden naar een premium account via de upgrade pagina na het registreren.

Als je je premium account wilt stopzetten, dan kun je deze gemakkelijk opzeggen via de account status pagina. Als je je premium account wilt stopzetten via de IOS app, moet je ook je abonnement via Apple opzeggen. Dit kun je doen als je naar de settings gaat van je Apple ID en dan klikt op Abonnementen.

Let op dat wanneer je jezelf uitschrijft, er nog een laatste incasso kan plaatsvinden. Dit komt omdat wij pas achteraf incasseren. Voorbeeld: Indien jouw nieuwe maand bijvoorbeeld net vorige week is ingegaan, kan het zijn dat het maandbedrag hiervoor nog geïncasseerd moet worden. Echter, er worden géén nieuwe kosten meer in rekening gebracht.

Als je nog dagen tegoed hebt van het premium account, kun je deze na opzegging van je premium account uiteraard nog gebruiken.

Mocht het opzeggen van het premium account niet lukken, neem dan contact op met de klantenservice.

Als een babysitter hebt gevonden, kun je eenvoudig een afspraak maken met de babysitter. Je kunt een afspraak plannen door naar je inbox te gaan en te klikken op het gesprek met de babysitter. Aan de linkerkant, kun je klikken op de knop “plan een babysitafspraak” om een afspraak te plannen.

Ja, zelfs nadat je premium account is stopgezet, kun je nog steeds contact opnemen met nieuwe babysitters binnen jouw contractperiode en zelfs wanneer je premium account is verlopen, kun je altijd verder gaan met gesprekken die al zijn gestart met jouw premium account.

In sommige rechtsgebieden is het wettelijk verplicht om een contract te sluiten. Om deze reden en om de oppaservaring voor beide partijen soepeler te maken, raden wij aan om ons intakeformulier in te vullen en door te nemen.

Het kan gebeuren dat je een negatieve ervaring hebt met een babysitter. Het spijt ons dit te horen. Als je via het Babysits berichtensysteem contact hebt genomen met de babysitter, kun je een review achterlaten over de babysitter. Wij vragen je in deze gevallen de babysitter te melden via de klantenservice. Babysits zal dan op de hoogte worden gebracht van deze meldingen en zal zo nodige actie ondernemen.

De informele babysitter:

Voor één kind is een bedrag tussen de 4 en 6 euro per uur redelijk. Deze vergoeding is alleen voor het babysitten. Als uw kind veel aandacht vraagt, kan dit bedrag aan de lage kant zijn. Voor twee kinderen wordt vaak een bedrag van 6 tot 8 euro per uur aangehouden. Bij drie of meer kinderen kunt u uitgaan van 8 tot 10 euro per uur.

Een scholier als babysitter

Een scholier die 's avonds babysit, kunt u een vast bedrag per avond geven of een bedrag per uur. Een bedrag van 2,65 tot 4 euro per uur is dan redelijk. Na middernacht (of na 0.00 uur) kunt u het dubbele tarief afspreken. Blijft de babysitter slapen, dan kunt u een bedrag voor de nacht afspreken. Bijvoorbeeld een tarief voor 2 of 3 uur. Hoeveel u betaalt, is afhankelijk van de leeftijd en ervaring van de babysitter. Maar ook of de kinderen al in bed liggen als de babysitter komt, of de babysitter ze naar bed moet brengen.

Leeftijd van de babysitter

Bij het vaststellen van het uurtarief kunt u ook rekening houden met de leeftijd. Voor een 15-jarige scholier is 4 euro per uur veel meer dan voor een 21-jarige student. Het minimumloon verschilt ook tussen deze leeftijden. Voor het bepalen van een uurtarief voor de babysitter kunt u ook uitgaan van het minimumloon. Als kinderopvang via een officiële gastouder als arbeid wordt gezien, zou de gastouder minimaal het bruto minimumloon moeten verdienen.