Leuke DIY decoratie voor Pasen

Leuke DIY decoratie voor Pasen

Door Babysits, 4 minuten leestijd

Om je te helpen het meeste uit deze paasvakantie te halen (en de kinderen bezig te houden!), Hebben we deze leuke en gemakkelijke paasdecoratie voor je gemaakt.

We hebben afdrukbare sjablonen voor je gemaakt, dus je hoeft niet te worstelen met het perfectioneren van je wortel- en konijntjesontwerpen!

Wortel sjabloon

Konijnen sjabloon

Nadat je jouw sjabloonontwerpen hebt afgedrukt, kun je doorgaan en de sjablonen voorzichtig uitknippen. Jongere kinderen hebben mogelijk wat hulp nodig bij dit onderdeel. Tip: wees extra voorzichtig bij het knippen van de lastigere details (bijv. konijnenoren en wortelbladeren), omdat je ze per ongeluk kunt afknippen!

Pasen sjabloon

Nu we onze sjablonen hebben uitgesneden, kunnen we ze gebruiken als stencils om de ontwerpen over te brengen op dik papier. Deze stap is optioneel, dus als je thuis geen dik papier hebt kunt je ook gewoon de afgedrukte sjablonen gebruiken! Wij hebben echter besloten de sjablonen op 400g acrylpapier over te tekenen, omdat dit materiaal dik is en de verf goed vasthoudt. Tip: Om te voorkomen dat de sjablonen bewegen terwijl je aan het overtrekken bent, kun je plakband of kneedgum gebruiken om het stencil op zijn plek te houden.

Template Tracing

Je kunt beslissen hoeveel konijntjes en wortels je wilt hebben, afhankelijk van hoe lang of kort je de lengte van je slinger wilt hebben. We hebben 4 konijntjes en 4 wortels gemaakt om een ​​slinger van ongeveer 1 meter te maken. Als je klaar bent met tekenen, kun je beslissen welke kleuren je wilt gebruiken en beginnen met schilderen! Als je geen dik papier gebruikt, kun je ook kleurpotloden, krijtjes of stiften gebruiken.

Painting Template

Ta-dah! Hier zie je hoe jouw ontwerpen eruit zouden kunnen zien als je er wat kleur aan hebt toegevoegd. We besloten om voor onze wortelen realistische kleuren te gebruiken, maar kozen voor lichtblauwe konijntjes. Als je onze paasslinger met kinderen maakt, willen ze misschien hun creativiteit gebruiken en een paar paars gevlekte wortels maken of een regenboogkonijn maken!

Painting Easter Template

De volgende stap is om onze wortel- en konijnenontwerpen uit te knippen en vervolgens een perforator te gebruiken om twee gaten in elk ontwerp te maken. Tip: Als je geen perforator hebt, kun je een speld gebruiken om gaten te maken (maar je moet altijd een ouder of volwassene vragen om dit voor je te doen!).

Prik een gaatje in je ontwerp

Om je slinger nog schattiger te maken kun je donzige konijnenstaartjes toevoegen. Wij hebben middelgrote witte pompons gebruikt en sneldrogende lijm. Tip: Als je thuis geen pompons hebt, kun je ook touw gebruiken om een strikje om hun nek te binden.

Bunny craft

We zijn er bijna! Voor deze stap heb je een touwtje (of lint) en een schaar nodig. Rijg het touw door de konijnen en wortels heen. Houd er rekening mee dat je aan beide uiteinden van het touw misschien een lus wilt knopen, zodat je jouw slinger gemakkelijk aan de gordijnrails, deurknoppen enz. kunt hangen. Om de ontwerpen op hun plaats te houden, kun je het touw door en rond elk gat halen, om te voorkomen dat ze verschuiven.

Easter Decorations

Goed werk! Nu heb je je eigen DIY-paasdecoratie gemaakt voor de feestdagen. Waarom geld uitgeven aan paasdecoraties als je ze thuis kunt maken en tegelijkertijd plezier kunt maken met de kinderen?

Easter Bunting

Je kunt je paasslinger hangen aan een gordijnroede, rond de leuningen van een trap of over een boekenplank... je snapt het wel!

Easter Bunting Decorations

Een handgemaakte paasslinger zou ook een fantastisch cadeau zijn voor vrienden en familie. Misschien willen je kinderen ze inpakken en als cadeau samen met wat chocolaatjes uitdelen?

Bunting Decorations

We hopen dat je het leuk vond om deze DIY te maken. Bekijk zeker ook onze andere doe-het-zelvers voor meer inspiratie.

We zijn dol op je ontwerpen voor Pasen! Tag @babysitsnl en deel je ontwerpen met ons!