Vertrouwen is de sleutel om het te laten werken.

Vertrouwen is de sleutel om het te laten werken.

Bij het zoeken naar een babysitter of babysitwerk, is niks belangrijker voor het proces dan het vertrouwen en veiligheid. Babysits is een community platform en wij doen ons best om de gedragsintegriteit van onze community leden te bevorderen. Wij doen dit op verschillende manieren, maar de belangrijkste zijn:

Identiteits Verificaties

Zowel babysitters als ouders kunnen hun identiteit verifiëren door het toevoegen van een Officieel Identiteitsbewijs, het bevestigen van hun e-mailadres en telefoonnummer en door het koppelen van andere webprofielen aan hun account. Controleer het profiel van de gebruiker om te zien welke informatie wij reeds geverifieerd hebben.

Profielreviews en Referenties

Maak kennis met babysitters en ouders via hun profielen, referenties en beoordelingen. Door referenties en reviews kan je zien wat andere leden van de community hebben gezegd over een babysitter of ouder. Je moet altijd vragen om met hun referenties te praten voordat jij je eerste babysitafspraak maakt.

Beveiligde Berichten

Gebruik ons berichtensysteem om met andere gebruikers te communiceren. Als je binnen ons platform communiceert, profiteer je van onze geautomatiseerde screening die fraude en verdacht gedrag kan detecteren. Je moet voor je eigen veiligheid alleen communiceren via de berichtenservice van Babysits.

Community Standaarden

Voor het aanmoedigen en bevorderen van een betere kinderopvang community, heeft Babysits een set van community standaarden gemaakt waarvan we verwachten dat alle leden deze zullen opvolgen. Alle leden stemmen in met de community standaarden en voorwaarden wanneer zij zich aanmelden op de website.

Community standaarden

Gebruikers Rapporteren

Zie je iets, zeg er iets van. Wij moedigen leden aan en maken het makkelijk om andere gebruikers te rapporteren die onze community standaarden overtreden, en wij reageren snel op deze rapporten.

Dit zijn slechts enkele manieren hoe wij werken om jouw ervaring op onze website veilig en betrouwbaar te maken. We monitoren onze website nauwlettend en zorgen ervoor dat de vacatures en profielen voldoen aan onze richtlijnen.

Vertrouwen en Veiligheid tips

Hier zijn een aantal tips die kunnen helpen ervoor te zorgen dat jij een veilige en betrouwbare ervaring hebt.

 • Communiceer via Babysits
  • Vermeld geen contactgegevens in je profiel voor je eigen veiligheid.
  • Gebruik het Babysits berichtensysteem om je gegevens veilig te houden.
  • Als je binnen ons platform communiceert, profiteer je van onze geautomatiseerde screening die fraude en verdacht gedrag kan detecteren.
 • Bestudeer profielen van gebruikers zorgvuldig
  • Wees voorzichtig met profielen die geen profielfoto's bevatten, slechte profielbeschrijvingen hebben of profielen zonder specifieke voorkeuren. Helaas zijn er gebruikers die opzettelijk hun informatie en voorkeuren achterhouden om een niet-authentieke versie van zichzelf te presenteren.
 • Plan je afspraken via Babysits
  • Gebruik de afsprakenplanner om een duidelijk overzicht te maken van eerdere en aanstaande babysitafspraken, evenals overeengekomen babysit tarief en details.
 • Geef nooit je persoonlijke gegevens op
  • Deel nooit je persoonlijke identiteitsdocumenten, je adres, e-mailadres, telefoonnummer, of andere financiële informatie met gebruikers die je online ontmoet.
 • Ontmoet altijd voor de eerste babysitafspraak
  • Spreek met de andere persoon aan de telefoon en ontmoet elkaar persoonlijk voordat je met hen werkt.
  • Plan een afspraak via Babysits op een openbare plek waar je elkaar kunt leren kennen.
 • Vraag naar referenties en eventuele certificaten
  • Vraag altijd of je met referenties kan spreken, voordat je akkoord gaat met een afspraak. Referenties en kinderopvang certificaten kunnen je meer vertellen over de betrouwbaarheid van de andere gebruiker.
 • Vul het intakeformulier samen in vóór de eerste afspraak.
  • Vul dit formulier in voordat je je eerste afspraak samen hebt. Dit zorgt ervoor dat er geen problemen ontstaan tijdens de babysitafspraak.
   Intakeformulier
 • Meld gebruikers die verdacht lijken
  • Voel je dat een ander gebruiker niet eerlijk is of vraagt hij of zij om iets anders dan kinderopvang? Laat het ons weten via de meld knop.
 • Leer oplichters te herkennen
  • Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat hoogstwaarschijnlijk ook het geval!
  • Zie de sectie over oplichters en fraude voor meer informatie.

Voor meer tips en adviezen bekijk:

Community thema's

Oplichters en Fraude

Bij identiteitsfraude maakt men illegaal gebruik van jouw persoonlijke gegevens. Babysits vraagt nooit om jouw persoonlijke gegevens. Mocht een onbekende gebruiker je persoonlijke gegevens vragen, meld dit gelijk bij ons, aangezien het hier om fraude kan gaan.

Hoe kan jij als gebruiker fraude voorkomen?

 1. Geef niet zomaar informatie over jezelf aan andere gebruikers die je niet kent of vertrouwt. Pas op met persoonlijke informatie, zoals paspoort gegevens, e-mailadressen, telefoonnummers, CV's, etc.
 2. Ben jij benaderd door een organisatie? Zoek eerst informatie over de organisatie op. Geen informatie kunnen vinden? Pas dan op voor mogelijke fraude.
 3. Maak nooit geld over aan iemand die je nog nooit hebt ontmoet en accepteer nooit geld van iemand voordat het babysitwerk is uitgevoerd. In dit geval gaat het bijna altijd om oplichting.
 4. Pas op voor zielige verhalen. Dit kan bijvoorbeeld een verhaal zijn over een overleden partner. Vaak gebruiken oplichters dit soort verhalen om op je gevoel in te spelen en je over te halen om geld over te maken.
 5. Ontmoet elkaar altijd voor de eerste babysitafspraak. Zorg ervoor dat het kennismakingsgesprek op een openbare plek is. Mocht je de situatie niet vertrouwen dan kun je gemakkelijk weer vertrekken.
 6. Wees achterdochtig wanneer een gebruiker anoniem of met een buitenlands telefoonnummer belt. De meeste gebruikers hebben een lokaal telefoonnummer.
 7. Maak geen geld over via onbekende betaalapps. Oplichters gebruiken vaak vervalste betaalapps die leiden naar een vervalste pagina om bankgegevens van slachtoffers te achterhalen.
 8. Accepteer nooit een baan van iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Echte families zullen je eerst willen ontmoeten en je persoonlijk interviewen voordat ze je in dienst nemen.
 9. Betaal nooit voor een achtergrondcontrole en maak geen gebruik van een dienst voor achtergrondcontrole die je niet kent. Oplichters kunnen zelf achter deze diensten zitten en je geld stelen of, in het ergste geval, je persoonlijke gegevens stelen.
 10. Vertrouw op je instinct. Als iets te mooi om waar lijkt te zijn, dan is dat ook zo. Als je nog steeds twijfels hebt over de authenticiteit van de persoon, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We nemen graag een kijkje in het profiel van de gebruiker en kunnen je wat advies geven.

Vermoed jij dat je slachtoffer bent geworden van fraude?

Wanneer je denkt dat je slachtoffer bent geworden van fraude, meld dit dan direct bij ons, zodat wij onmiddellijk het account van diegene kunnen blokkeren om te voorkomen dat andere gebruikers ook slachtoffer worden.

Doe aangifte bij de politie. Wij raden jou aan aangifte te doen bij het vermoeden dat je slachtoffer bent geworden van identiteitsfraude.

Klantenservice

Disclaimer

Het is belangrijk om te onthouden dat achtergrond controles niet automatisch worden uitgevoerd op onze community leden. Het is uiteindelijk aan onze leden om achtergrond controles uit te voeren op degenen waarmee ze communiceren en samenwerken. We kunnen problemen met andere leden aanpakken die zich voordoen op ons platform. Als de interacties echter plaatsvinden buiten ons platform, kunnen wij je niet helpen met eventuele problemen.