Hoe vind je top babysitter?

Hoe vind je top babysitter?

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Steeds meer mensen overwegen online een babysitter te vinden. Maar hoe kan je dit het beste doen? Wij geven je 10 tips over waar je op moet letten bij het zoeken naar een babysitter aan huis.

1. Schrijf jouw wensen op

Het is verstandig om allereerst goed na te denken over wat voor babysitter jij precies zoekt. Zoek je alleen een babysitter voor in het weekend of toch ook voor doordeweeks? En misschien zoek je wel een babysitter die jou helpt met kleine huishoudelijke klusjes? Denk hier goed over na! Zodra je dit duidelijk voor ogen hebt kan je een profiel aanmaken bij Babysits en een oproep met functieomschrijving plaatsen. Vertel hierin wat je zoekt en wees zo specifiek mogelijk.

2. Zoek meerdere babysitters

Heb je vaak en onregelmatig een babysitter nodig? Zoek dan niet naar één, maar naar meerdere babysitters. De babysitters zouden voor elkaar in kunnen vallen bij bijvoorbeeld tentamens en wisselende roosters. Zo heb je voor elk moment een babysitter tot je beschikking.

3. Referenties en reviews!

Voordat je een babysitter inschakelt is het verstandig om goed te kijken naar de referenties en reviews van de babysitter. Bij Babysits kan je vele referenties en reviews nalezen. Doe dit vooral! Deze geven namelijk een goed beeld over hoe de babysitter werkt en wat voor persoon het is. Zo kan je een betere en slimmere keuze maken.

4. Ervaring en leeftijd

Op ons Babysits platform heb je een goed overzicht van alle babysitters en hun gegevens. Heb je een persoon gevonden die misschien wel jouw babysitter kan worden? Kijk dan goed naar de leeftijd en zijn/haar ervaring met het werk. Je kan ervoor kiezen om een jonge babysitter in te schakelen die een hart heeft voor kinderen, maar nog weinig werkervaring heeft. Of je kan ervoor kiezen om een oudere babysitter met veel werkervaring in te schakelen.

5. Maak een selectie

Het is zover! Je hebt vele babysitters gescreend. Nu is het tijd om een selectie te maken en contact met ze op te nemen. Via onze online community kan je gemakkelijk contact opnemen met een babysitter in de buurt. Neem via het berichten systeem contact op met de babysitters waarvan je denkt dat ze geschikt zijn voor jouw gezin. Vanuit hier kan je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

6. Kennismakingsgesprek

Plan een kennismakingsgesprek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de babysitter. Met een kennismakingsgesprek kunnen jij en jouw kind kennis maken met de mogelijke babysitter. Tijdens dit gesprek kan je gelijk zien of jouw kind een klik heeft met de babysitter en of de babysitter een geschikte babysitter is.

7. Maak afspraken

Veel ouders zoeken een babysitter die van meerdere markten thuis is. Bijvoorbeeld een babysitter die ook kan schoonmaken of koken. Dit kan natuurlijk, maar bespreek dit altijd eerst met de babysitter. Wees je er echter van bewust dat een leuke, creatieve babysitter op wie jouw kinderen dol zijn niet altijd hetzelfde is als een huishoudelijke hulp. Hoewel dit soms natuurlijk wel zo kan zijn.

8. Proefperiode

Stel een proefperiode voor. Tijdens deze periode kunnen jij, je kind, maar ook de babysitter kijken of het babysitten naar wensen verloopt. Mocht je toch niet tevreden zijn dan kan je altijd weer op zoek gaan naar een andere babysitter.

9. Voorstellen

Is je kind nog jong (bijvoorbeeld jonger dan 5 jaar) en wil je dat de babysitter jouw kind ophaalt van bijvoorbeeld school? Dan is het verstandig om de babysitter voor te stellen aan de juf/meester en andere ouders op het schoolplein. Zo voorkom je misverstanden.

10. Wat zegt jouw gevoel?

Uitendelijk gaat het om jouw kleine. Het is daarom belangrijk om goed naar jouw onderbuikgevoel te luisteren. Neem pas een babysitter aan als je volledig zeker bent over deze persoon en voel je vooral niet schuldig als je toch nog even verder wil kijken!