Gezonde fruit ijslolly maken

Gezonde fruit ijslolly maken

Door Babysits
3 minuten leestijd

Op zoek naar een verfrissende traktatie voor kinderen? Dit zelfgemaakte ijslolly recept met fruit zal zeker een favoriet zijn voor iedereen in je gezin! Niet elk waterijsje is gezond voor jou en je kinderen. Gelukkig bevat onze ijslolly alleen fruit en water. Deze ijslolly is gezond en vegan en hiernaast ook nog eens snel en makkelijk thuis te maken!

Wie houdt er niet van om te genieten van een ijsje wanneer het zonnetje schijnt? Heerlijk! Maar weet je hoe ijslolly's eigenlijk zijn uitgevonden?

Een limonademaker, Frank Epperson, liet op een ijzige nacht per ongeluk een lepel in een glas limonade buiten staan. De volgende ochtend was er een verrassing: de allereerste ijslolly!

Waterijsje met fruit

Ingrediënten & benodigdheden

  • Aardbeien
  • Bosbessen
  • Kiwi
  • Water
  • IJsvorm
  • Mesje

Ijslolly recept

Stap 1. Voor deze zeer eenvoudige zomerse verfrissing moet je allereerst de bosbessen en aardbeien wassen. Verwijder vervolgens de steeltjes van de aardbeien en snijd ze in dunne plakjes. Schil tot slot de kiwi en snijd ze op dezelfde manier in dunne plakjes.

Stap 2. Was de ijsvormpjes goed voordat je er gebruik van maakt. Wanneer de ijsvormpjes schoon zijn kun je deze vullen met het fruit naar keuze.

Stap 3. Vul vervolgens elke vorm tot aan de rand met water. Plaats ten slotte het deksel, als je er een hebt, erop.

Stap 4. Nu is het tijd om de gevulde vormen in de vriezer te leggen. Het invriezen kan een paar uur duren, dus zet ze 's nachts in de vriezer om de wachttijd te verkorten.

Veganistisch ijsrecept

Stap 5. Haal na een paar uur de zelfgemaakte fruitijsjes uit de vriezer en geniet er samen met de kinderen van!

Tip: als je de kleur van de ijslolly wilt variëren, kun je het water kleuren met voedselkleuring of de favoriete siroop van je kind toevoegen aan het water.

gezond ijs voor kinderen


Vond je dit eenvoudige recept lekker? Bekijk dan meer recepten voor kinderen op onze blog! Deel je geweldige ijscreaties met ons via Instagram of Facebook en vergeet @babysits niet te taggen!

Op zoek naar meer gezonde recepten? Bekijk de volgende leuke recepten eens!

Gezonde snack - Watermeloenpizza

Gezond gelei toetje voor kinderen

Zelf ijs maken