Het babysit tarief in België

Het babysit tarief in België

Door Babysits, 2 minuten leestijd

Het is bijna zo ver, je hebt een welverdiend avondje gepland met je vrienden en een top babysitter gevonden om op je kinderen te passen. Hij/zij is enthousiast, woont in de buurt en is die avond beschikbaar. Jullie hoeven alleen nog het babysit tarief per uur te overleggen, maar hoeveel ga je hem/haar aanbieden? Wat krijgt de gemiddelde Belgische babysitter eigenlijk betaald? Dit hebben wij voor jullie uitgezocht!

In België wordt een babysitter gemiddeld €7,36 per uur per kind betaald. In Brugge is het gemiddelde babysit tarief het laagst met €6,99 per uur. In Brussels verdienen babysitters gemiddeld het meest met €7,72 per uur. Wat betekent dat de gemiddelde tarieven tussen de 10 steden weinig verschillen, slechts een verschil van €0,73 tussen het hoogste en laagste tarief.

Houd er wel rekening mee dat dit het gemiddelde uurtarief is. Het is belangrijk dat je andere factoren ook meeweegt bij het afspreken van een uurtarief met de babysitter. Zo vragen babysitters meestal iets meer als ze ook andere taken, zoals koken en kleine huishoudelijke klusjes, moeten doen. Vaak worden jongere babysitters ook iets minder betaald dan ervaren babysitters.

Benieuwd hoeveel er gemiddeld voor een babysitter in jouw stad per uur wordt betaald? Neem dan snel een kijkje naar de onderstaande infographic!

Babysittarief_BE