De soorten babysitters

De soorten babysitters

Door Babysits, 5 minuten leestijd

Ben je op zoek naar een babysitter of naar een bijbaantje voor babysitting? Dan is het misschien handig om alvast na te denken over wanneer je precies een babysitter nodig hebt of over wanneer je als babysitter beschikbaar bent. Er bestaan namelijk vele verschillende type babysitter, gebaseerd op wanneer ze beschikbaar zijn en/of andere karakteristieken. Wij hebben de meest voorkomende ‘type babysitter’ voor je op een rijtje gezet!

De flexibele babysitter

De meest voorkomende babysitter is de flexibele babysitter. Ouders die op een meer onregelmatige basis een babysitter nodig hebben, huren vaak een babysitter in die flexibeler is en rond hun hectische schema kan werken. Gelegenheden, waar de babysitter nodig is, zijn meestal ongeplande gebeurtenissen zoals overwerk of een spontane date night. Dit type babysitter werkt niet op vaste dagen of tijden, maar ze accepteren graag werkuren van week tot week, afhankelijk van de behoeften van de ouder. Voor mensen die als parttime baan willen babysitten, is flexibel babysitten ideaal! Op deze manier kun je bijvoorbeeld naast je studie nog wat extra babysitwerk verrichten.

De vaste babysitter

Ook is er veel vraag naar de vaste babysitter, onthaalouder of onthaalmoeder. De vaste babysitter is een babysitter die elke week of maand op dezelfde dag, rond hetzelfde tijdstip komt babysitten. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het moment dat een ouder een date-night heeft, een sportles heeft of een avonddienst moet draaien. Hierbij heeft de ouder maar één babysitter die op de kinderen let en geen vervanger. Dit type babysitter kan een fulltime babysitter zijn, iemand die regelmatig werkt om de reguliere werktijden van de ouder te evenaren, maar het kan ook nog een flexibele babysitter zijn.

De naschoolse babysitter

Veel ouders moeten van 9 tot 5 uur werken en ook wanneer de kinderen eerder uit zijn van school. Op dit soort momenten komt de naschoolse babysitter de kinderen van school ophalen en babysit hij of zij op de kinderen totdat de ouder thuis komt van werk. De kans is groot dat de naschoolse babysitter ook in de avond moet babysitten, afhankelijk van het soort werk dat de ouder van het kind heeft en of hij of zij onregelmatige werktijden heeft.

De avond babysitter

De avond babysitter past na zes uur ‘s avonds op de kinderen totdat de ouder terug is. Het kan ook voorkomen dat de ouder aan de babysitter vraagt of hij of zij wil koken voor de kinderen, de kinderen in bed wilt stoppen en/of naar bed wilt brengen. Dit kan een waardevolle babysitter zijn voor ouders die mogelijk later op de avond moeten werken of zelfs voor degenen die ‘s avonds een afspraak hebben met vrienden. ‘S avonds babysitten kan erg handig zijn voor de babysitter die overdag verantwoordelijkheden heeft en alleen ‘s avonds tijd heeft om te werken.

De nacht babysitter

De nacht babysitter is een nieuw fenomeen, maar steeds meer ouders maken hier wel eens gebruik van. Vooral bij pasgeboren baby’s hebben de ouders vaak maar weinig slaap. Soms hebben zij zo weinig slaap, dat ze echt toe zijn aan één avondje doorslapen. Op dit soort momenten wordt de nacht babysitter ingeschakeld. Terwijl de ouder slaapt, is de babysitter in het huis. Mocht de baby wakker worden, hoeft de ouder het bed niet uit en zal de babysitter voor de kleine zorgen. Bij de nacht babysitter moet je er echter zeker van zijn dat beide partijen comfortabel genoeg zijn met elkaar, omdat het over het algemeen meer verantwoordelijkheid vereist dan andere type babysitters.

De doordeweekse- en weekend babysitter

De doordeweekse babysitter past alleen op, op de dagen van maandag tot en met vrijdag. In het weekend is de doordeweekse babysitter niet beschikbaar. Hiernaast werkt de weekend babysitter, zoals de naam als zegt, alleen in het weekend. Dit kan zowel overdag zijn als in de avond. De weekend babysitter is alleen beschikbaar op de zaterdag en zondag.

De babysitter op de bruiloft

Veel stelletjes twijfelen of zij kinderen willen uitnodigen op hun bruiloft. Kinderen zijn super leuk en maken het trouwfeest helemaal af, maar je wilt als bruidspaar liever niet gestoord worden door bijvoorbeeld een huilende baby. Dit is waarom vele ouders een babysitter inschakelen voor op hun bruiloft. De babysitter let op de kinderen tijdens de ceremonie, speelt spelletjes met ze, verschoont ze etc. Op deze manier kan het bruidspaar volop genieten van de ceremonie en hoeven ze zich niet druk te maken om het welzijn van de kinderen.

De babysitter op het kinderfeestje

De babysitter op een kinderfeestje komt vaker voor dan je denkt. Zodra de ouders een kinderfeestje hebben met alle klasgenootjes van hun kind, kan het al snel aardig druk worden voor de ouders. Veel ouders vinden het dan ook fijn als de babysitter let op de spelende kinderen, terwijl zij bezig zijn met het voorbereiden van de volgende activiteit of de hapjes aan het klaarmaken zijn.

De zomer babysitter

De zomer babysitter is een babysitter die meestal alleen in de zomermaanden werkt. Dit kan verschillende redenen hebben - dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer de babysitter vakantie heeft van school. Dit kan erg handig zijn als potentiële bijbaan en kan erg waardevol zijn voor ouders die niet de gehele schoolvakantie vrij hebben om op hun kinderen te kunnen passen. Op deze manier wordt zomer babysitwerk steeds gebruikelijker.

Dit waren de meest voorkomende babysitters. Naar wat voor babysitter of babysitwerk je ook op zoek bent, bij Babysits kun je gemakkelijk een profiel aanmaken en op zoek gaan naar wat jij nodig hebt!