Wat betekent het als iemand een identiteitsbewijs heeft verstrekt?

We willen dat je erop kunt vertrouwen dat mensen op Babysits zijn wie ze zeggen dat ze zijn.

Een manier waarop we dat doen, is door de gebruiker een Officieel Identiteitsbewijs te laten opgeven. Dit kan een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs enz. zijn.

Als er 'identiteitsbewijs verstrekt' staat bij een ouder of babysitter, betekent dit dat deze persoon met succes een Officieel Identiteitsbewijs heeft toegevoegd. Dit helpt ons om Babysits veilig te houden, fraude te bestrijden en meer.

Is het toevoegen van een identiteitsbewijs veilig?

Je identiteitsbewijs wordt verwerkt volgens ons privacybeleid en wordt niet opgeslagen nadat de verificatie is voltooid. Wat de reden ook is, je identiteitsbewijs wordt nooit gedeeld met iemand anders die Babysits gebruikt of met derden.

Hoe wordt een identiteitsbewijs gecontroleerd?

Gebruikers maken afbeeldingen van fysieke identiteitsbewijzen met de camera van hun desktop computer of mobiele telefoon en sturen deze naar Babysits. Machine Learning probeert vast te stellen of het toegevoegde document authentiek is.

Vervolgens moeten gebruikers een selfie maken. Hiermee wordt gecontroleerd of het gezicht op het identiteitsbewijs en de selfie overeenkomen.

Tot slot controleren we of de selfie overeenkomt met de profielfoto van de gebruiker.

Het voltooien van deze procedure betekent niet dat een ouder of babysitter goedgekeurd is, garandeert niet wat iemands identiteit is en is geen garantie dat interactie met hen veilig zal zijn. Gebruik altijd je eigen gezonde verstand en volg onze veiligheidstips.