Gezond pannenkoek recept voor kind

Gezond pannenkoek recept voor kind

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Pannenkoeken zijn altijd een leuke en gemakkelijke optie om op te eten bij speciale gelegenheden (of zelfs gewoon een luie zondagochtend), maar zou het niet geweldig zijn als we konden genieten van pannenkoeken zonder het toegevoegde schuldgevoel? Deze volkoren pannenkoeken zijn niet alleen heerlijk, maar ze zijn ook een gezond alternatief voor meer traditionele recepten met pannenkoeken. En geloof me, de kinderen zullen het verschil niet merken!

Heb plezier!

Dit gezonde pannenkoek recept is fantastisch zoals het is, maar we hebben besloten het nog beter te maken door leuke diervormige pannenkoeken te maken waar de kinderen zeker van zullen houden. We hebben vijf ontwerpen gemaakt, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Gebruik je fantasie! Kinderen helpen graag in de keuken, dus dit is de perfecte gelegenheid om hen erbij te betrekken. We raden aan om wat fruit klaar te leggen voor de kinderen, zodat ze hun eigen ontwerp kunnen maken voor op de pannenkoek. Voor onze pannenkoeken hebben we plakjes banaan, gehalveerde druiven en aardbeien gebruikt om leuke details toe te voegen.

Katvormige pannenkoek voor kinderen

Een gezond alternatief

Gezondheid en welzijn zijn onze eerste prioriteiten als het gaat om koken voor kinderen. Dus wilden we voor dit recept een uniek en gezond alternatief voor pannenkoeken creëren zonder dat we de smaak inleveren. Om dit te doen, gooiden we de verwerkte witte bloem eruit en kozen we voor volkorenbloem. Er zijn veel geweldige melk opties om uit te kiezen, maar wij gingen met een ongezoete amandelmelk aan de slag en gebruikten een flinke dot honing om wat natuurlijke zoetheid toe te voegen.

Leuke pannenkoeken voor kinderen

Het recept

 • Voorbereidingstijd: 10 minuten
 • Bereidingstijd: 15 minuten
 • Porties: 8 middelgrote pannenkoeken
 • Categorie: Ontbijt
 • Methode: Kookplaat
 • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

 • ½ kopje amandelmelk (ongezoet)
 • 1 ei
 • 1 kop volkorenmeel
 • 1 el bakpoeder
 • 1 el honing
 • Je favoriete toppings om te serveren (we raden vers fruit aan zoals gesneden aardbeien en bananen)

Methode

 1. Combineer de droge ingrediënten in een grote kom en zet dit apart. Klop de natte ingrediënten in een andere kom. Combineer zowel de ‘natte’ als ‘droge’ ingrediënten, terwijl je klopt.

 2. Giet porties pannenkoekenbeslag op een hete bakplaat (of in een koekenpan) en draai om zodra de pannenkoeken lichtbruin zijn. Natuurlijk hangt de hoeveelheid pannenkoekenbeslag die je giet af van het ontwerp dat je maakt. Voor onze pannenkoeken rups hebben we kleine porties pannenkoekenbeslag gebruikt om meerdere mini-pannenkoekjes te maken.

 3. Versier pannenkoeken met je favoriete toppings. Dit is het leuke gedeelte! We raden je aan een aantal opties voor de kinderen te geven om plezier te hebben tijdens het versieren van hun eigen pannenkoek.

Makkelijke pannenkoeken voor kinderen

We zien graag uw versie van dit recept! Probeer het thuis met de kinderen en tag @babysitsNL op sociale media.