Gerecyclede kartonnen dieren DIY

Gerecyclede kartonnen dieren DIY

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Gerecycled karton is leuk en veelzijdig materiaal dat we allemaal ergens in huis hebben liggen. In plaats van het in de prullenbak te gooien, kunnen we er ook iets leuks mee maken! Verzamel de kinderen, haal de verf uit de kast en laat je creativiteit de vrije loop!

Kinderen leren over de balans van ons delicate ecosysteem is belangrijker dan ooit. Om je te helpen het gesprek met je kinderen aan te gaan, hebben we deze leuke kartonnen dieren DIY gemaakt! Waarom combineer je plezier en leren niet terwijl je samen je eigen dieren in het wild maakt?

karton diy

Om te beginnen, heb je alleen een schaar, een potlood en wat karton nodig. Als je weet welk dier je wilt maken, kun je beginnen met het tekenen van een eenvoudige omtrek op het karton. Je hoeft niet té precies te zijn, want je kunt later details toevoegen met een beetje verf!

knutselen voor kinderen

Het idee hier is om je vormen supereenvoudig te houden! Wij creëerde eenvoudige dierenvormen die de dieren in het wild moeten voorstellen. Vervolgens maakte we "U" -vormige poten die op hun plaats konden worden geschoven via twee sneetjes die ik in elke dierenvorm zit.

knippen van het karton

En nu is het tijd om te schilderen! Wij gebruikte verschillende kleuren acrylverf waarvan wij dachten dat ze overeenkomen met het natuurlijke uiterlijk van de dieren. Natuurlijk, als je de boel een beetje pittiger wilt maken en een paarse olifant of een blauwe giraffe wilt maken, ga je gang! Zodra de basislagen zijn opgedroogd, kun je met een kwast met dunne haren al die leuke extra details toe te voegen, zoals de vlekken van de giraf.

verven

Als je klaar bent met het schilderen van je kartonnen dieren en ze de tijd hebben gehad om te drogen, kun je ze eindelijk aan elkaar plakken voor het eindresultaat!

diy

En voila! Binnen de kortste keren heb je een kudde wilde dieren. Deze jongens zien er geweldig uit op een plank naast kinderboeken of zelfs aan een touwtje vastgebonden.

kartonnen diy voor kinderen

Heb je genoten van deze DIY? Bekijk onze andere DIY’s voor meer geweldige ideeën voor kinderen. En vergeet niet je creaties met ons te delen op Instagram! Tag @babysitsnl en laat je dieren in het wild zien.