Je verjaardag vieren in tijden van sociale afstand

Je verjaardag vieren in tijden van sociale afstand

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Een verjaardag vieren in tijden van sociale afstand is voor niemand leuk en al helemaal niet voor kinderen die niet begrijpen waarom. Daarom geven we enkele tips om ondanks alles de verjaardag van je kind goed te vieren.

Een verjaardagstaart

Bak of bestel een prachtige en lekkere verjaardagstaart. Sociale afstand of niet, een verjaardag zonder taart is geen echte verjaardag. Vergeet de kaarsjes niet op de taart te plaatsen!

Vier het met familie en vrienden

Op het moment kunnen we helaas niet meer bij elkaar op bezoek, maar gelukkig bestaat er zoiets als online videobellen. Spreek een tijd af met familie en vrienden om elkaar online op te bellen. Zo kan je kind toch nog even gezellig kletsen met zijn of haar vriendjes, vriendinnetjes, ooms en tantes. Je kunt dit ook organiseren zonder dat je het aan je kind hebt verteld, zodat het een verrassing is voor hem of haar.

Cadeautjes

Natuurlijk kun je zelf nog cadeautjes bestellen voor je kind, maar hoogstwaarschijnlijk zou je kind veel meer cadeautjes krijgen als hij of zij zijn verjaardag zou vieren met alle familieleden en vrienden. Vraag dan ook aan de vriendjes, vriendinnetjes, ooms en tantes of zij nog een cadeautje willen geven aan je kind. Wanneer zij dit nog graag willen doen kun je aan hen vragen of zij dit ver van tevoren willen opsturen naar je adres, zodat je de cadeautjes kunt geven op de dag van de verjaardag. Vergeet niet om te vragen of ze er een leuk kaartje bij kunnen toevoegen, zodat je kleine weet van wie het cadeau afkomstig is.

Organiseer een speurtocht

De tijd voor geschenken is aangebroken! Je kunt dit leuker maken door een speurtocht te organiseren. Plaats aanwijzingen in alle kamers van het huis, zodat je kind de geschenken kan vinden!

Vraag de buren om te zingen

De afgelopen weken hebben we veel filmpjes voorbij zien komen van mensen die op hun balkons staan en een lied zingen. Je kunt in dit geval aan je buren vragen of zij rond een specifiek tijdstip Happy Birthday kunnen zingen met zijn allen. Zorg ervoor dat jouw gezinnetje met de jarige jet precies rond dit tijdstip bij de deuropening staat en laat hem of haar genieten van deze leuke verrassing!

Videomontage

Vraag aan de meest belangrijke vrienden en familie of zij een kort filmpje kunnen maken waarin zij de jarige jet feliciteren met zijn of haar verjaardag. Monteer hierna alle filmpjes aan elkaar, zodat het één lang filmpje wordt en laat deze op de dag van de verjaardag zien aan je kleine.

Maak er een themafeest van

Je kunt profiteren van deze uitzonderlijke situatie door een ongebruikelijke verjaardagsdag te plannen. Zo kun je bijvoorbeeld er een themafeest van maken. Zorg ervoor dat jullie allemaal verkleed zijn in hetzelfde thema, schmink op hebben, dat de taart matched bij het thema en misschien zelfs de muziek en de cadeautjes bij het thema passen. Leuke thema’s voor kinderfeestjes zijn Frozen, een kleur zoals roze of blauw of bijvoorbeeld wilde dieren.


Met deze tips zal je kind ondanks alles een super bijzondere en leuke verjaardag hebben. Deze situatie is voor niemand gemakkelijk, maar met een beetje positiviteit en creativiteit hebben we allemaal de kracht om het aangenamer te maken.