Gezonde Halloween hapjes voor kinderen

Gezonde Halloween hapjes voor kinderen

Door Babysits
4 minuten leestijd

Oktober staat in het teken van Halloween. Dat betekent huiveringwekkende films, Snoep of je Leven en spookachtige Halloween hapjes. Halloween is een feest dat al jaren voornamelijk in Amerika wordt gevierd. In Nederland en België is dit feest nog niet zo bekend, maar de laatste paar jaar doen veel van ons al mee aan deze traditie en griezelen we er ook op los.

Klik hier voor de gezonde Halloween hapjes

Wanneer is het Halloween?

Vele jaren geleden werd de overgang van de zomer naar de herfst gevierd door het Katholieke Allerheiligen (Hallow-e’en) feest. Hun zomer eindigde destijds op 31 oktober. Hierbij werden de heiligen herdacht en de volgende dag de overledenen. Dit is waarom er elk jaar op 31 oktober Halloween wordt gevierd.

Wat is Trick or Treat?

Trick or Treat is een traditie onder kinderen tijdens Halloween. Kinderen gaan verkleed de straat op en bellen aan bij hun buren. Hierbij roepen zij ‘Trick or Treat!’ en nemen zij allerlei lekkernijen in ontvangst (voornamelijk snoepjes). In Nederland noemen we Trick or Treat ook wel Snoep of je Leven. In Nederland en België zie je, naast Sint Maarten in Nederland (11 november) niet veel kinderen die de straat op gaan en ‘bedelen’ voor snoepjes. Maar de Trick or Treat gewoonte wordt wel steeds populairder.

Waar deze traditie vandaan komt? Lang geleden gingen de vroegere Christenen al lopend door het dorp en vroegen zij om ‘zielencake’ (brood met krenten). In ruil voor het rozijnenbrood zouden zij bidden voor hen die overleden zijn, zodat de overledenen de weg naar de hemel zouden vinden.

Gezonde Halloween hapjes voor kinderen

Tijdens dit spookachtige feest gaan veel kinderen de straat op om snoep, hapjes en snacks te verzamelen. Ook maken veel families de Halloween snacks zelf. Wil jij dit jaar ook Halloween vieren, maar het toch iets gezonder houden? Dan zijn deze gezonde en snelle Halloween hapjes voor kinderen echt iets voor jou!

Halloween hapjes

Wat heb je nodig?

 • Mandarijnen
 • Bananen
 • Komkommer
 • Appels
 • Chocolade of decoratie strooisels voor de ogen
 • Mesje en schilmesje

Bananen spookjes

BOO! Deze spookachtige bananen zijn niet alleen super griezelig, maar ook nog eens in een handomdraai klaar.

 • Pel de banaan en snijd de banaan door de helft.
 • Voeg nu de mond en de ogen van het spookje toe door middel van chocolade of decoratie strooisels.

Voila, je hebt bananen spookjes gemaakt!

Appel mummies

Wil je deze griezelige appel mummies ook maken? Geen probleem, want met dit recept is het super makkelijk!

 • Pak er een schilmesje bij en schil de appel horizontaal. Zorg er wel voor dat je niet de gehele appel schilt. Schil een paar kleine gedeeltes, zodat het net lijkt alsof de appel doeken om zich heen heeft gewikkeld, net zoals een echte mummy.
 • Om de mummy helemaal af te maken kun je de appel twee oogjes geven. Dit kun je doen met chocolade of met decoratie strooisels zoals discospikkels of hageslag.

Pompoen mandarijnen

Omdat Halloween niks is zonder pompoenen hebben we ook griezelige pompoen mandarijnen gemaakt als Halloween hapje.

 • Pel de mandarijn, maar gooi de schil nog niet weg! De schil kun je nog gebruiken ter Halloween decoratie.
 • Het enige wat je nu nog moet doen is het steeltje van de pompoen maken. Deze kun je maken met een komkommer. Snijd de komkommer in kleine rechthoekjes en stop één komkommer stukje bovenin de opening van de mandarijn.

Geef toe! Deze mandarijnen lijken heel erg op pompoenen!

Halloween snacks

Met deze gezonde en snelle Halloween hapjes, kun je zonder je schuldig te voelen over de calorieën en suikers, genieten van heerlijke hapjes tijdens dit griezelige feest. Hiernaast kun je de hapjes ook nog eens gebruiken als Halloween decoratie om zo helemaal in de sfeer te komen van Halloween.


Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook ons andere artikel over hoe je moet Trick or Treaten! Ga jij ook Enge Halloween hapjes maken? Tag ons hier dan in op Instagram of Facebook. We zien graag jullie creaties!