Terug naar school tips voor een goede start (Gratis Printables)

Terug naar school tips voor een goede start (Gratis Printables)

Door Babysits
5 minuten leestijd

Terug naar school seizoen kan een stressvolle periode zijn voor veel gezinnen. Na een lange tijd de kinderen bezig gehouden te hebben, kan het een uitdaging zijn voor kinderen om weer terug naar school te gaan. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door alle dingen die je moet doen. Gelukkig hebben wij een aantal leuke ideeën die je zal helpen tijdens je voorbereiding voor het terug naar school gaan. Met deze terug naar school tips, gaat je kind het schooljaar zeker goed beginnen!

Terug naar school organiseer tips voor gezinnen

Weekkalenders gebruiken

Je kinderen klaarstomen om weer terug naar school te gaan is niet altijd een gemakkelijke taak. Agenda’s kunnen een geweldig hulpmiddel zijn om je georganiseerd te houden tijdens de terug naar school overgang. Een leuk idee is om je eigen (week)kalenders te maken om overzicht te houden wat je in die week moet doen. Je kunt de weekkalender op je koelkast plakken, zodat het hele gezin een overzicht heeft.

weekplanner

weekplanner

Plan vooruit met to do lijstjes

Zelfs als je een super georganiseerde ouder bent, kun je soms dingen vergeten. Maak je geen zorgen! Een eenvoudige to do lijstje kan je helpen belangrijke dingen te onthouden en je gezin georganiseerd te houden. Hoe laat je naar de voetbalwedstrijd van je zoontje moet gaan? Hoe laat je je dochter naar haar pianoles brengt? Welke boodschappen je nodig hebt? Welke dingen je moet inpakken voor de familie picknick? Zet het allemaal op je to do lijst. Hang je lijstje aan de muur om zo altijd zicht te hebben op je taken.

To Do Lijst 1 To Do Lijst 2
dagelijks to do lijstje dagelijks to do lijstje

Beloningskaart

Als je kind zich verveelt tijdens de zomervakantie, motiveer hem/haar dan om thuis mee te helpen met klusjes, zoals kamer opruimen of de plantjes water geven. Om je kind te motiveren en te inspireren om een bepaalde taak uit te voeren, kun je een beloningskaart gebruiken. Het is een leuke, speelse manier om je kind te motiveren om bepaalde klusjes te doen die hij/zij niet uit zichzelf zou doen. Je kunt de beloningskaart ook voor andere doeleinden gebruiken, zoals het lezen van een boek, het bespelen van een instrument. Beloningskaarten werken vooral goed bij peuters en kleuters, zeker wanneer je stickers gebruikt! Kinderen zijn dol op stickers!

beloningskaart

beloningskaart

Zorg voor een dagelijkse routine

Heb je moeite om je kind een vast schema te laten volgen? Het belangrijkste punt hier is om een consistente routine te creëren die jou en je kind helpt om orde en structuur te krijgen gedurende de dag. Bijvoorbeeld na de lunch wiskunde maken, voor het avondeten eventjes spelen en voor het slapengaan samen een verhaaltje lezen. Een dagelijkse routine heeft als voordeel dat het je kinderen een gestructureerde omgeving biedt, aangezien snelle veranderingen in de routine van een kind alleen maar voor angst en stress kunnen veroorzaken, voor zowel jou als je kind. Het is dus belangrijk om een zomer routine te hebben, die goed aansluit voor wanneer je kind weer naar school gaat. Op deze manier is het minder stressvol als je kinderen weer naar school gaan. Gelukkig is het relatief eenvoudig om een dagelijkse routine te creëren waar je kind zich aan kan houden.

bedtijd routine

ochtend routine

Maak je liever je eigen dagelijkse routine of beloningskaart met verschillende taken? Je kunt hier de blanco sjablonen downloaden en printen die je zelf kunt invullen en personaliseren zoals jij het wilt!

Kies wat het beste werkt voor jouw gezin

Met deze tips blijf je zeker georganiseerd tijdens elke schoolvakantie. Of je nu een weekschema, to do lijstje of een dagelijkse routine schema gebruikt, uiteindelijk moet je iets kiezen wat het beste werkt voor je gezin. Zorg er altijd voor dat je er plezier mee hebt!

We hopen dat deze tips je helpen om de overgang om terug naar school te gaan zo soepel mogelijk te laten verlopen! Heb je een babysitter nodig om te helpen met de terug-naar-school overgang?

Interesse in meer tips voor ouders?