Chia Pudding Recept

Chia Pudding Recept

Door Babysits, 2 minuten leestijd

Het is moeilijk om de juiste balans te vinden bij het verstrekken van voedzaam voedsel voor onze kinderen. We eten met onze ogen en dit is absoluut het geval bij kinderen. Niemand heeft ooit een kind horen zeggen 'dat broccoli er heerlijk uitziet'. Daarom moeten we onze verbeelding gebruiken. Chiazaden zitten vol met antioxidanten en ze bevatten vezels, ijzer en calcium. Ze bevatten ook grote hoeveelheden natuurlijke eiwitten, zodat je je langer vol voelt. Maar hoe kunnen we ze aantrekkelijk maken voor kinderen?

Het antwoord op deze vraag is chia pudding. Het magische van chia pudding is het gemak, de veelzijdigheid en de betaalbaarheid. Of je ervoor kiest om het te bereiden voor ontbijt, lunch of als een licht dessert, het blijft tot vijf dagen vers! Het is veelzijdig, omdat je verschillende toppings kunt kiezen, afhankelijk van de smaakpapillen van je kind. Een extra bonus is de betaalbaarheid, chiazaden zijn relatief goedkoop om aan te schaffen. Met chiazaden kun je daarom budget besparende maaltijden maken en het hele gezin een plezier doen.

Chia pudding

Ben je al overtuigd om het uit te proberen?

Hier is het recept:

  1. Vul het kopje tot aan de helft met chiazaden;
  2. Vul de andere helft van het kopje aan met melk;
  3. Zet dit vervolgens een half uur in de koelkast;
  4. Je kunt de chia pudding afmaken door ingrediënten naar keuze toe te voegen.

Hier zijn enkele van onze favoriete combinaties:

Chiapudding chocolade
* Chocolade sojamelk
* Chiazaden
* Banaan
* Nootmuskaat

Chiapudding kiwi
* Matcha poeder
* Amandelmelk
* Chiazaden
* Cashewnoten
* Frambozen
* Kiwi
* Honing

Chiapudding aardbeien
* Kokosmelk
* Chia zaden
* Aardbeien
* Amandelboter
* Kokosnoot vlokken
* Dragon Fruit

Het is uiterst eenvoudig te maken en je kinderen zullen dol zijn op de zoete smaak en kleverige textuur. Het hele gezin kan samen van deze snack genieten zonder teveel suiker in te nemen. Het kan soms moeilijk lijken om je kinderen over te halen om gezond voedsel te eten, maar met de juiste gezonde recepten is het mogelijk.