De magie van Kerstmis

De magie van Kerstmis

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Tel je de dagen af ​​tot de kerstvakantie? Maak je geen zorgen, de periode waar gezinnen samenkomen om de feestdagen te vieren staat voor de deur! We willen je enkele ideeën geven om je te helpen quality time door te brengen met je dierbaren en om je te helpen deze Kerstmis als de beste tot nu toe te herinneren.

Ter ere van de kerstgedachten zou je meer tijd met je geliefden moeten doorbrengen en leuke kerstactiviteiten doen. Bekijk deze 5 leuke activiteiten voor je gezin en kinderen:

Heb je je brief aan de Kerstman al geschreven?

We schrijven tegenwoordig niet echt veel brieven meer, of doe jij dit nog wel? Maar er is er één die je nooit vergeet! Maak je geen zorgen als jij je kind nog niet hebt geholpen om hun brief aan de Kerstman te schrijven. We hebben speciaal voor jou drie sjablonen gemaakt die je uit kunt printen en daarna al de wensen van je kind op kunt schrijven. Als je kind een baby is, kun je de sjabloon met tekeningen gebruiken.

Brief naar de Kerstman Brief naar de Kerstman 2 Brief naar de Kerstman 3

Je favoriete kerstfilm marathon

Elk jaar worden er zoveel kerstfilms uitgebracht dat we de tel kwijt zijn. Maar de klassieke kerstfilms kijken blijft altijd leuk! We raden de film "A Christmas Carol" van Charles Dickens aan, omdat deze een diepe betekenis heeft; het verhaal gaat over een man die zijn kerstgedachten gaat verbeteren dankzij drie geesten die hem laten zien hoe Kerstmis zou zijn als hij zijn houding niet verandert. Dit betekenisvolle verhaal leert je kind dat het in het leven belangrijker is om omringd te zijn door dierbaren met Kerstmis dan alleen maar om de cadeaus te geven.

Familie schattenjacht

Het is tijd voor het gezin! Organiseer een speurtocht om plezier te hebben met al je familieleden! Maak wat kleine kartonnen rendieren en verstop ze rondom en in het huis. Om het rendier te maken, heb je gewoon oud karton, kleuren en een pompon voor de neus nodig!

Kerstmis rendier

De persoon die de meeste rendieren vindt, wint een extra cadeautje!

Ontdek de schoonheid van kerstmarkten

Het voelt niet als Kerstmis totdat je je plaatselijke kerstmarkt bezoekt. Kies een dag waarop het hele gezin vrij is en breng een gezellige middag door op de kerstmarkt. Ze bevatten prachtige kleine houten huizen waar mensen lokale producten verkopen: van typisch eten tot leuke kerstdecoraties voor je huis! Als je nog steeds geen originele geschenken voor je vrienden hebt gekocht, kun je een breed scala aan ideeën op de markt vinden.

Wie houdt er niet van koekjes?

Last but not least, je kunt een lekker recept maken dat gemakkelijk met de kinderen kan worden bereid! Probeer deze zandkoekjes, het perfecte recept voor Kerstmis en voor gezellige middagen! Vergeet niet om koekjessnijders te kopen om de coolste vormen te maken. Volg ons recept en je zult niet teleurgesteld worden!

Vrolijk kerstfeest!