Help - Babysits-boekingen

Plan je afspraken
Betaal veilig
Identiteitsverificatie

Waarom boekingen gebruiken?

Beheer eenvoudig babysitafspraak

Alles wat je nodig hebt, op één plek. Met boekingen kun je afspraken inplannen, alle aankomende en afgeronde boekingen bekijken en betalingsbewijzen voor elke boeking downloaden - in één eenvoudig overzicht.

Veilige betalingen

Boeken via Babysits is een veilige manier om te betalen of betaald te krijgen. Je bankgegevens worden niet gedeeld met andere Babysits-leden en met onze betalingsprovider Stripe kunnen we de transactie veilig houden en fraude tegengaan.

Gegarandeerd, eenvoudig en cashless

Babysitters kunnen vertrouwen op gegarandeerde betalingen, terwijl ouders genieten van het gemak van transacties zonder contant geld.

Hoe het werkt

Boekingen is een dienst waarmee ouders en babysitters hun afspraken kunnen plannen en betalen via onze website en app.

Plan een boeking

Er zitten een aantal stappen tussen het aanvragen van een boeking en het moment dat de babysitter betaald krijgt.

  1. Vraag een boeking aan - Zodra je een babysitter hebt gevonden die je wilt boeken, ga je naar de berichten en daar vind je de optie om een boeking te maken. Selecteer de dag, het tijdstip en de duur van de boeking en verstuur de aanvraag.
  2. Babysitter accepteert boeking
  3. Bevestig de boeking door te betalen - Zodra je voor de boeking hebt betaald, wordt deze bevestigd. Nadat de babysitafspraak is afgelopen, ontvangt de babysitter binnen enkele werkdagen het verdiende geld terug.

Een boeking annuleren

Het annuleren van een boeking kan tot 60 minuten nadat de babysitafspraak is gestart. Hierna is annulering en restitutie niet meer mogelijk. Klik op Annuleren en geef de reden van de annulering aan. Zodra je de boeking hebt geannuleerd, ontvang je binnen enkele dagen automatisch het door jou betaalde geld terug.

Wanneer de boeking wordt geannuleerd omdat de babysitter niet komt opdagen, vragen wij de ouder om een recensie achter te laten op het profiel van de babysitter. Heb je geen recensie achtergelaten? Dan krijgt de babysitter na enkele dagen automatisch een negatieve beoordeling.

Laat een beoordeling achter

Hoe verliep de boeking? Vergeet niet een recensie achter te laten op het profiel van de babysitter. Zo kunnen andere gezinnen op Babysits zien of deze babysitter betrouwbaar is en goed in zijn of haar werk.

Als je geen beoordeling achterlaat, krijgt de babysitter na enkele dagen automatisch een beoordeling.

Ledenbescherming

We gebruiken een veilig betalingssysteem dat nooit je creditcard- of bankrekeninggegevens met andere leden deelt. Betalen via Babysits is contantloos, gemakkelijk en houdt je persoonlijke gegevens veilig. Om deze en andere ledenbeschermingsmaatregelen te bieden, vragen wij ouders een toeslag van 5% bovenop de babysitkosten bij betaling via Babysits-boekingen.

Veelgestelde vragen

Zodra je inlogt op je account, kun je al je geplande boekingen vinden. Direct naast je inbox ziet u een tabblad met de naam 'Boekingen'. Als dit label niet zichtbaar is, betekent dit dat deze functie niet beschikbaar is in jouw land.

Babysitters ontvangen 100% van het geld dat ze hebben verdiend. Ouders betalen een ledenbeschermingsbijdrage van 5% bovenop het inkomen van de babysitter. Bij Babysits raden we babysitters aan om het platform te gebruiken voor boekingen vanwege de ingebouwde beveiligingsfuncties, het gebruiksgemak en omdat het kan helpen bij het bijhouden van je inkomsten.

Als je problemen ondervindt met je boeking, neem dan contact op met de klantenservice.

Voor ouders

Zodra de boeking door de babysitter is geaccepteerd, ontvang je een betaalverzoek. Vervolgens kun je de boeking betalen om deze definitief te maken. Zodra de betaling is voldaan, is de boeking bevestigd.

Helaas accepteren babysitters niet altijd je boekingsverzoeken. Wanneer dit gebeurt, kun je hen een bericht sturen om hen eraan te herinneren de boeking te accepteren.

Het kan voorkomen dat er iets onverwachts gebeurt en de babysitter de boeking annuleert. Wanneer dit gebeurt, wordt de betaling van de boeking automatisch aan je terugbetaald. Je ontvangt de terugbetaling binnen 5-10 werkdagen. Je kunt controleren of de boeking officieel is geannuleerd door naar je boekingspagina te gaan. Als dit niet het geval is, kun je de boeking zelf annuleren. Geannuleerde boekingen verschijnen in je boekingsarchief.

Op de pagina Accountbetalingen kun je je betalingsbewijzen voor alle voltooide boekingen bekijken.

Voor babysitters

Voordat je boekingen kunt accepteren, moet je ons laten weten hoe wij je kunnen betalen. Je moet een eenmalige configuratie van je uitbetalingen uitvoeren. Ga naar de betalingspagina om uitbetalingen te configureren.

Na het succesvol afronden van de babysitafspraak ontvang je de betaling binnen 3-8 dagen. Je ontvangt een e-mail met de dag waarop wij schatten dat de betaling zal worden overgemaakt. Je kunt de betaling ook controleren op de boekingspagina.