Help - Over Babysits

Voor kinderopvangaanbieders

Babysits is een online platform voor kinderopvang, wat betekent dat onze babysitters en ouders in contact met elkaar kunnen komen. Wij faciliteren de communicatie tussen babysitters en ouders via ons platform. Gebruikers op onze website kunnen contact met elkaar opnemen rechtstreeks via onze berichtensysteem en babysitafspraken inplannen.

Houd er rekening mee dat ouders en babysitters verantwoordelijk zijn voor het screenen, het interviewen en het maken van hun uiteindelijke keuze. Babysits kan geen verantwoordelijkheid accepteren voor platform gebruikers en/of hun acties.

Het platform is geheel gratis voor babysitters en gastouders.

Voor het contact opnemen met babysitters en gastouders, vragen wij ouders en bedrijven een kleine vergoeding.

Bekijk onze tarieven pagina voor details.

Ja. De Babysits app is geheel gratis te downloaden via Google Play en de App Store. Zorg ervoor dat je regelmatig de app update. Wij verbeteren deze namelijk voortdurend.

Babysits screent geen geregistreerde ouders, babysitters, gastouders of bedrijven, maar we controleren regelmatig op ongewenst inhoud. Als wij horen van niet betrouwbare gebruikers, blokkeren wij onmiddellijk hun account. Aangezien wij onze gebruikers niet screenen, moet je er rekening mee houden dat je zelf verantwoordelijk bent voor het interviewen van potentiële kandidaten en voor het maken van een uiteindelijke keuze.

Wij raden ouders aan om eerst een gesprek aan te gaan met potentiële babysitters voordat ze worden uitgenodigd om te babysitten, om je risico te minimaliseren en om de veiligheid van je gezin te garanderen. Verder worden ouders geadviseerd de referenties en reviews van babysitters te controleren om de beste keuze te maken. Ga voor meer informatie naar onze tips voor ouders.

Wij raden babysitters ook aan om eerst de ouders te ontmoeten voordat je akkoord gaat met het babysitten op de kinderen. Spreek voor je eigen veiligheid af met de ouder in een openbare ruimte en neem iemand mee. Ga voor meer informatie naar onze tips voor babysitters.

Wij raden gebruikers aan om de Babysits berichtensysteem te gebruiken totdat jij je comfortabel genoeg voelt en je de andere gebruiker vertrouwt, om contactgegevens uit te wisselen en buiten Babysits om communiceert. Bezoek onze vertrouwen & veiligheid voor meer informatie.

Babysits heeft veel veiligheidsmaatregelen in het platform ingebouwd, die we continue verbeteren, om te helpen je informatie veilig te houden. Als je kiest om buiten Babysits om te communiceren, maakt dit het moeilijker voor ons om je gegevens te beschermen, doordat je onze beveiligingen misloopt.

Wij raden babysitters en ouders aan hun identiteit te verifiëren door het bevestigen van hun e-mailadres en telefoonnummer en door andere webprofielen aan hun account te koppelen.

Wij raden je aan om ons privé berichtensysteem te gebruiken, omdat wij veel veiligheidsmaatregelen in Babysits hebben ingebouwd om het gedrag van gebruikers te monitoren en je gegevens veilig te houden. Wanneer je communiceert via ons berichtensysteem, kan Babysits dit bewaken en reageren op ongepast gedrag van andere gebruikers. Wanneer je kiest om te communiceren met andere gebruikers buiten ons berichtensysteem, kunnen we niet garanderen dat je gegevens veilig zijn. Bij het gebruik van andere communicatiekanalen, loop je een groter risico op fraude en pogingen tot phishing.

Identiteitsfraude doet zich voor wanneer iemand illegaal gebruik maakt van jouw persoonlijke gegevens. Babysits vraagt nooit naar jouw persoonlijke gegevens. Mocht een onbekende gebruiker om je persoonlijke gegevens vragen, meld dit dan onmiddellijk aan ons, want dit kan een poging tot fraude zijn. Als je denkt slachtoffer te zijn van identiteitsfraude, laat het ons weten en dien onmiddellijk een melding bij de politie in.

Babysits doet haar best om oplichters op het platform te detecteren en te verwijderen en snel te reageren op rapporten, maar we kunnen je niet helpen met interacties die buiten het platform plaatsvinden. Bekijk alsjeblieft onze Vertrouwen en veiligheid-pagina en/of ons artikel over scammers voor meer informatie.

Verhuis of reis je naar een ander land? Je kunt je babysits account meenemen!

Het Babysits platform bestaat in een aantal verschillende landen, je kunt een overzicht van de landen bekijken op onze Babysits.org pagina.

Je kunt ook op elk gewenst moment eenvoudig van land of taal wisselen via de voettekst van de website. Klik op de vlag en kies daarna de landen website die je wilt. Wanneer je overschakelt naar een andere landen website, word je gevraagd opnieuw in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Het afsluiten van een verzekering wordt overgelaten aan de ouders en babysitters. Zij kunnen onderling met elkaar bespreken wat het beste van toepassing is. Zo zou je kunnen overwegen om een familiale verzekering en/of huispersoneel verzekering te nemen. Voor meer informatie verwijzen we je naar de volgende pagina: https://www.dvv.be/verzekeringen/gezin/artikelen/hebt-u-een-verzekering-nodig-voor-uw-babysit.html.