Help - Voor kinderopvangaanbieders

Voor kinderopvangaanbieders

Je moet minimaal 15 jaar oud zijn om Babysits te gebruiken. Als je jonger bent dan 18 jaar, moet je ook toestemming vragen aan je ouders voordat je je aanmeldt op het platform.
Meld je hier aan

Als je wilt solliciteren op oppaswerk op Babysits, kun je contact opnemen met een ouder door naar diens profiel te gaan en op de knop ‘contact’ te klikken.
Om contact te kunnen opnemen met ouders heb je een actief profiel en ID-verificatie nodig.

Als de zichtbaarheid van je profiel openbaar of alleen op een platform is, kunnen ouders contact met je opnemen door je een bericht te sturen via ons berichtensysteem!
Je kunt naar je Babysits-inbox gaan om direct te reageren.

Het is aan jou!

Aanbieders van kinderopvang bepalen hun eigen uurtarieven voor oppassen, gebaseerd op het minimumloon, hun kwalificaties, vaardigheden en ervaring.

Op je profiel kun je het gemiddelde oppasuurtarief voor één kind aangeven. Bij het bewerken van je profiel kun je ook het gemiddelde tarief zien dat andere oppassers hebben gevraagd, om een idee te krijgen van wat gebruikelijk is.

Hoeveel je betaald krijgt, kan variëren afhankelijk van het aantal kinderen waarop je past, de vereiste taken en de locatie van de oppasbaan.
Uiteindelijk is het aan jou om met de ouder over de uurtarieven te onderhandelen.

Het is aan jou om met de ouder afspraken te maken over de betaling. De ouder kan je contant betalen of het geld overmaken naar je bankrekening.
Ouders kunnen je ook rechtstreeks via ons platform betalen.

Meer informatie over het Babysits-boekingssysteem.

Als je contact hebt opgenomen met de ouder via het berichtensysteem van Babysits, kun je een review over de ouder achterlaten en/of de ouder zelfs blokkeren. Wij vragen je in ieder geval om de ouder te melden bij ons supportteam, via hun profielpagina. Vervolgens kunnen we verdere actie ondernemen die nodig kan zijn.
Contact opnemen met klantenservice

We sturen regelmatig herinneringsmeldingen en e-mails naar ouders en verbergen inactieve profielen op onze zoekpagina. Zo proberen wij dit soort situaties te voorkomen.

Hier zijn enkele redenen waarom ouders mogelijk niet reageren en wat je eraan kunt doen;\

  • Zoals je wellicht weet hebben ouders een Premium abonnement nodig om in contact te kunnen komen met kinderopvangaanbieders.
  • De profielen van ouders tonen hun laatste activiteit en hun gemiddelde reactietijd. We raden je aan contact op te nemen met ouders die recentelijk actief zijn geweest om je kansen op een reactie te vergroten.
  • Ouders zijn altijd op zoek naar kinderopvangaanbieders met de meest gedetailleerde profielbeschrijvingen, inclusief relevante ervaringen zoals eerder oppaswerk. Probeer je profiel actueel en professioneel te houden.

In sommige rechtsgebieden is het wettelijk verplicht om een contract af te sluiten. Om deze reden en om de oppaservaring voor beide partijen soepeler te laten verlopen, raden wij aan om ons intakeformulier in te vullen en door te nemen.
Lees het intakeformulier