Help - Voor kinderopvangaanbieders

Voor kinderopvangaanbieders

Wil je werken als oppas? Bij Babysits geldt een minimumleeftijdseis van 15 jaar oud. Je moet toestemming vragen aan je ouders als je jonger bent dan 18 jaar en je wilt inschrijven op Babysits.

Lees hier meer over de minimumleeftijd voor oppaswerk.

Als je profiel bovenaan de zoekresultaten verschijnt, zullen andere gebruikers je profiel gemakkelijker vinden. Om je positie in de zoekresultaten te verbeteren, kun je drie dingen doen:

  1. Voltooi badges. Het doel van het badgesysteem is om een gemeenschap van gemotiveerde leden te creëren door de voorkeur te geven aan de hoogste kwaliteit en meest geverifieerde profielen.
  2. Gebruik het platform en controleer/update je profiel regelmatig.
  3. Concentreer je op je je profielbeschrijving. Het is het eerste dat andere leden opvalt.

Als je wilt solliciteren op een vacature van oppaswerk die online op Babysits is geplaatst, kun je contact opnemen met een ouder door naar hun profiel te gaan en op de knop "contact" te klikken. Nadat je op contact hebt geklikt, kun je een bericht opstellen en naar de ouder sturen.

Houd er rekening mee dat je een actief profiel moet hebben om contact op te nemen met de ouder.

Als je een actief profiel hebt, kunnen ouders contact met je opnemen door je een bericht te sturen via ons berichtensysteem. We zullen je op de hoogte stellen zodra je een nieuw bericht hebt ontvangen.

Je kunt naar je Babysits inbox gaan om direct te antwoorden.

Het is aan jou!

Kinderopvangaanbieders stellen hun eigen uurtarieven voor oppassen vast op basis van het minimumloon, hun kwalificaties, vaardigheden en ervaring.

Op je profiel kun je je gemiddelde uurtarief voor oppaswerk voor één kind aangeven. Hier kun je ook het gemiddelde tarief zien waar andere oppassen om hebben gevraagd, om een idee te krijgen van wat er gebruikelijk is.

Hoeveel je betaald krijgt, hangt af van het aantal kinderen waarop je past, de vereiste taken en de locatie van de oppasbaan.

Uiteindelijk is het aan jou om met de ouder over uurtarieven te onderhandelen.

Bekijk hier wat het oppas tarief bij jou in de buurt is.

Het is aan jou om met de ouder afspraken te maken over de uitkering. De ouder kan je contant betalen, het geld overmaken op je bankrekening of betalen via onze website.

We raden je ten zeerste aan om ons boekingssysteem te gebruiken. Via Boekingen plan je veilig en gemakkelijk de oppasafspraak in en weet je zeker dat de ouder je betaalt nadat je hebt opgepast.

Houd er rekening mee dat bij het gebruik van Babysits Boekingen servicekosten voor het platform in rekening worden gebracht.

Meer informatie over boekingen.

Heb je een negatieve ervaring gehad met een ouder? Het spijt ons dit te horen.

Als je via het Babysits berichtensysteem contact hebt opgenomen met de ouder, kun je een review achterlaten over de ouder en/of zelfs de ouder blokkeren. In ieder geval vragen we je om de ouder te melden bij de klantenservice, via de profielpagina van de ouder. Babysits wordt dan op de hoogte gesteld van deze meldingen en zal eventueel actie ondernemen.

Vind je het moeilijk om reacties van ouders te krijgen? Het spijt ons dit te horen.

Helaas reageren sommige ouders niet altijd op berichten. Dit verschilt echter van gebruiker tot gebruiker.

We sturen regelmatig herinneringsmeldingen en e-mails naar ouders en verbergen inactieve profielen op onze zoekpagina. Op deze manier proberen we dit soort situaties te voorkomen.

Hier zijn enkele redenen waarom ouders mogelijk niet reageren en wat je eraan kunt doen;

  • Zoals je wellicht weet, hebben ouders een premium account nodig om contact op te nemen met kinderopvangaanbieders.
  • De profielen van ouders tonen hun laatste activiteit en hun gemiddelde reactietijd. We raden je aan contact op te nemen met ouders die onlangs actief zijn geweest om je kansen op een reactie te vergroten.
  • Ouders zijn altijd op zoek naar kinderopvangaanbieders met de meest gedetailleerde profielbeschrijvingen, inclusief relevante ervaringen zoals eerder oppaswerk. Probeer je profiel up-to-date en professioneel te houden.

Hoe maak je een geweldig oppasprofiel aan

In sommige rechtsgebieden is het wettelijk verplicht om een contract te sluiten. Om deze reden en om de oppaservaring voor beide partijen soepeler te maken, raden wij aan om ons intakeformulier in te vullen en door te nemen.