Hoe maak je een profielvideo?

Hoe maak je een profielvideo?

Vind een babysitter of babysit job, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
4 minuten leestijd

Wist je dat je naast je profielfoto ook een profielvideo op het Babysits-platform kunt uploaden? Deze functie helpt je zichtbaarheid te vergroten, terwijl je een grotere kans hebt om babysitwerk te vinden of een geschikte babysitter voor je kind te vinden. Het is belangrijk dat je deze functie gebruikt. Daarom willen we je een aantal nuttige tips geven om de beste profielvideo te maken en je kans om gekozen te worden te vergroten!

Het komt vaker voor dat mensen hun profielfoto uploaden, echter door een profielvideo te uploaden kun je waarde toevoegen aan je profiel. Babysitters zijn vaak meer geneigd om een video te uploaden, maar het kan ook een handig hulpmiddel zijn voor ouders. De profielvideo is er om jezelf beter uit te drukken en te laten weten waarom iemand voor jou zou moeten kiezen.

Vergeet niet dat je alleen een profielvideo kunt uploaden via de app en niet via de website.
Klik hieronder om onze app te downloaden:

Maar hoe maak je de beste profielvideo? Volg onze tips om geen fouten te maken en je kansen op een baan of een babysitter te vergroten:

Kies de juiste achtergrond

Allereerst moet je de video opnemen in een goed belichte omgeving. Net als bij profielfoto's is het beter om donkere achtergronden te vermijden, omdat goede verlichting je gezicht duidelijker laat zien. Het is ook belangrijk om de juiste achtergrond te kiezen waar niet teveel ruis is. Probeer weg te blijven van gebieden waar muziek, de tv of kinderen op de achtergrond spelen. Het komt niet erg professioneel over als niemand je kan verstaan in de video, omdat er teveel geluid op de achtergrond te horen is.

Draag goede kleding en zorg dat je er natuurlijk uitziet

Het is een goed idee om je geschikt te kleden voor de video en na te denken over wat je zou dragen voor een interview. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat als je een babysitter bent, je met families te maken hebt. Je moet er daarom representatief uitzien. Vermijd shirts met aanstootgevende teksten of tekeningen erop. Vermijd ook filters op je gezicht of zelfs je stem wanneer je aan het filmen bent.

Gebruik de tijd

De video kan maximaal 40 seconden duren. Als je erover nadenkt, is dit helemaal niet lang. We raden je aan om deze tijd te gebruiken om jezelf voor te stellen en de belangrijkste redenen te benadrukken waarom jij als potentiële kandidaat moet worden gekozen. Neem geen vrienden, familie of zelfs huisdieren op in de video, want dit kan er onprofessioneel uitzien. Last but not least vergeet niet te glimlachen, het geeft je extra credits, vooral als je een babysitter bent. Een gezin kiest namelijk eerder iemand die er zelfverzekerd en vriendelijk uitziet.

Kies de juiste woorden

Wat te zeggen tijdens deze 40 seconden? Naast je naam en je leeftijd kun je ook antwoord geven op bepaalde vragen die babysitters of ouders hoogstwaarschijnlijk hebben. Je kunt bijvoorbeeld de onderstaande vragen beantwoorden en de antwoorden in de profielvideo gebruiken:

Babysitters:

  • Waarom werk je graag met kinderen?
  • Waar ben je goed in?
  • Waarom zouden ze jou kiezen?

Ouders:

  • Waarom zoek je een babysitter?
  • Wat zijn de belangrijkste taken die de babysitter moet gaan doen?
  • Waarom zou de babysitter contact met je moeten opnemen?

Vergeet de bezoekers van je profiel niet te bedanken en glimlach! Het is het beste om niet exact dezelfde woorden te herhalen als je profielbeschrijving, maar gebruik de video om je persoonlijkheid uit te drukken. Probeer over het algemeen positief te klinken en vermijd zinnen als "Ik moet snel een baan vinden". Let terwijl je spreekt op het volume van je stem; het is belangrijk om niet te schreeuwen, maar even belangrijk om niet te zacht te praten, omdat mensen je misschien niet kunnen horen. Last but not least probeer niet te snel of te langzaam te praten.


Je kunt altijd oefenen voordat je de definitieve versie van je profielvideo uploadt. Je kunt deze video ook bekijken om je te helpen bij het opnemen van de video.

Waar wacht je op? Meld je nu aan en vind de perfecte babysitter of baan als babysitter dankzij je profielvideo!

Word lid van de Babysitter Community!

Meld je gratis aan