Babysit boeken via Babysits

Babysit boeken via Babysits

Vind een babysitter of babysit job, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
6 minuten leestijd

Wil je online een kennismakingsgesprek plannen en/of een babysitter boeken en betalen? Dit kun je nu doen via Babysits! Lees hier meer over onze makkelijke, veilige en contantloze-functie. Om het contact tussen ouders en aanbieders van kinderopvang verder te vergemakkelijken, lanceerde Babysits de nieuwe functie Boekingen. Ouders kunnen nu snel en rechtstreeks een kennismakingsgesprek en babysitafspraak met de babysitter boeken en betalen via ons platform.

Via Babysits Boekingen kun je nu gemakkelijk betalen of betaald worden via Babysits, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over of je wel contant geld bij je hebt. Ook hoef je je als babysit geen zorgen meer te maken over het feit of je het geld voor je babysitwerk wel zult ontvangen of niet.

Voordelen van Babysits Boekingen

Het boeken van je babysitafspraak via ons platform heeft zo zijn voordelen:

  • Zowel de ouder als de babysitter kunnen hun afspraken en hun schema's makkelijk beheren. Als babysitter weet je precies op welke dagen je vrij bent om te babysitten. Als ouder weet je precies op welke dagen je verzekerd bent als het om kinderopvang gaat en voor welke dagen je nog een babysit moet vinden.
  • Ouders kunnen veilige betalingen doen via een betrouwbaar platform en er zeker van zijn dat hun geld de babysitter bereikt zodra de afspraak met succes is voltooid.
  • Babysitters krijgen een gegarandeerde betaling via ons betrouwbare platform. Zodra de babysitafspraak is afgerond, ontvangt de babysitter het geld met 100% zekerheid. Geen lastige situaties meer tussen ouders en babysitters door vergeten betalingen.
  • De transactie is zonder contant geld, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het exacte wisselgeld.
  • Het boeken van je babysitafspraak via Babysits is een manier om fraude te voorkomen in de kinderopvangbranche.
  • In geval van nood maken Babysits Boekingen makkelijke last-minute boekingen en annuleringen mogelijk, zowel voor ouders als babysitters.

Hoe het werkt

Boekingen is een service die ouders en babysitters de mogelijkheid biedt om hun afspraken te plannen en te betalen via onze website of onze app.

Maak een afspraak

Wanneer je een gesprek hebt lopen met een babysitter zie je in het gesprek twee knoppen om een afspraak te plannen. Heb je de babysit nog nooit gezien en wil je kijken of het klikt tussen je familie en de babysitter? Plan dan een kennismakingsgesprek*. Heb je al een kennismakingsgesprek gehad en wil je de babysitter boeken? Klik dan op plan een boeking.

Plan een oppasafspraak

*Optie beschikbaar in de zomer van 2023

Plan een boeking

Er zitten een paar stappen tussen een boeking aanvragen en het moment dat de babysitter betaald krijgt. Wanneer je een boekingsaanvraag opstuurt naar de babysitter, krijgt de babysitter hier een melding van. Nadat de babysitter de boekingsaanvraag heeft geaceppteerd, kan de ouder de boeking betalen. Nadat de babysitafspraak van start is gegaan en is afgelopen, ontvangt de babysitter het verdiende geld binnen enkele werkdagen op zijn of haar rekening.

Boek een babysitter

Annuleer een boeking

Wil je de boeking annuleren? Dit kan tot wel 60 minuten nadat de babysitafspraak van start is gegaan. Klik op cancel en geef de reden van de annulering aan. Wanneer je de boeking hebt geannuleerd, ontvang je je betaalde geld binnen enkele dagen automatisch weer terug.

Wanneer de boeking wordt gecanceld met de reden dat de babysitter niet is komen opdagen, vragen wij de ouder om een review achter te laten op het profiel van de babysitter. Doe je dit niet? Dan ontvangt de babysitter een automatisch negatieve review.

Annuleer boeking

Laat een review achter

Heb je de boeking geannuleerd of is de boeking helemaal goed verlopen? Vergeet dan niet om een review achter te laten op het profiel van de babysitter. Op deze manier kunnen de andere families op Babysits zien of deze babysit betrouwbaar is en goed is in zijn of haar werk.

Laat je geen review achter dan ontvangt de babysitter na vier dagen een automatische review van Babysits.


Automatische reviews

Babysits kan automatische positieve of negatieve reviews achterlaten, als 1-sterren, of 5-sterren beoordelingen. Hiermee vergroten we de betrouwbaarheid en transparantie binnen onze community. Alleen babysitters die geboekt zijn via de boekingen, kunnen automatische reviews van Babysits ontvangen.

Automatische positieve feedback:

We geven positieve feedback aan de babysitter, wanneer de boeking is voltooid en de ouder binnen 4 dagen nog geen review heeft achtergelaten. In het geval de ouder het niet eens is met de automatische review of meer informatie wilt toevoegen aan de review, kan de ouder de automatische review bewerken.

Automatische negatieve feedback:

De ouder kan via de boekings-pagina aangeven dat de babysitter niet is komen opdagen op de babysitafspraak. Wanneer de ouder 4 dagen na het klikken op deze knop nog geen review heeft achtergelaten voor de babysitter, ontvangt de babysitter automatisch een negatieve review van Babysits. In het geval de ouder het niet eens is met de automatische review of meer informatie wilt toevoegen aan de review, kan de ouder de automatische review bewerken.

Heb je automatische negatieve feedback ontvangen?

We kunnen automatisch gegenereerde beoordelingen niet verwijderen of bewerken. In plaats daarvan kun je de situatie uitleggen aan de ouder en vragen of zij hun review willen bewerken en toelichten.

Je kunt ook reageren op de review (automatische en handmatige) om jouw kant van het verhaal toe te lichten.

Babysits reviews


Gebruikersbescherming

We gebruiken een beveiligd betalingssysteem dat nooit je creditcard- of bankrekeninggegevens deelt met andere gebruikers. Betalen via Babysits is cashless, handig en houdt je persoonlijke gegevens veilig. Om deze en andere gebruikersbeschermingsmaatregelen te bieden, vragen we de ouders om 5% extra van de babysitkosten bij betaling via Babysits-boekingen.


Betaald krijgen

Babysitters kunnen een account aanmaken, babysitwerk zoeken en geheel gratis contact opnemen met ouders. Als je extra zekerheid wil, raden we je aan om je boekingen te plannen en betalingen te ontvangen via Babysits. Wij vinden het belangrijk dat babysitters 100% van het verdiende geld krijgen. Daarom wordt er bij het gebruik van boekingen geen vergoeding ingehouden op het loon van een babysitter.

Als de babysitafspraak is afgerond, ontvangt de babysitter het geld binnen 5 tot 10 dagen. Hij of zij ontvangen een e-mail met de dag wanneer de betaling naar schatting zal worden overgemaakt.


Waar je de boekingen kunt vinden

Zodra je inlogt op je account, kan je al je geplande boekingen rechtsboven op de pagina vinden. Je ziet een tabblad met de naam 'Boekingen' direct naast je Inbox.

We waarderen herhaal boekingen, daarom levert het boeken van meerdere afspraken via Babysits je een Badge op. Boeken via Babysits is ook één van de voorwaarden om Supersitter te worden!

Word lid van de Babysitter Community!

Meld je gratis aan