Voor het eerst babysitten op afstand

Voor het eerst babysitten op afstand

Vind een babysitter of babysit job, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
6 minuten leestijd

Heb je al gehoord van op afstand babysitten? Ben je nieuwsgierig en wil je ouders en kinderen helpen door in deze vreemde tijden een online babysitter te zijn? Hier zijn enkele extra tips en ervaringen van supersitters en het Babysits-team, die voor het eerst op afstand hun babysit job hebben gedaan.

Ervaringen van online babysitters

Bij Babysits hebben we babysitten op afstand uitgeprobeerd, zodat we extra tips konden geven aan de babysitters die het ook een kans willen geven. Daarnaast vroegen we enkele supersitters of ze hun ervaring met ons wilden delen. Benieuwd naar de resultaten en de ervaringen? Hier zijn enkele recensies;

Deborah - “Ik hoorde van mijn tante dat mijn nichtje zich eenzaam voelde omdat ze haar klasgenoten en vrienden niet meer kon zien. Om haar een beetje te helpen, belde ik haar en hebben we een tijdje gekletst. Naderhand leek het me een leuk idee om mijn favoriete boek uit mijn kindertijd te lezen, genaamd Ezzies Dagboek. Mijn nichtje vond het erg leuk om met me te praten en naar het verhaal te luisteren. We hebben afgesproken dit wekelijks te doen!”

Julia - “Ik heb een paar dagen geleden voor het eerst online huiswerkbegeleiding uitgeprobeerd met Marie. Ik denk dat het belangrijkste voordeel voor haar en haar ouders was dat ik haar bezig hield terwijl de ouders thuis aan het werk waren. Door online aanwezig te zijn en haar vragen te beantwoorden, kon ze zich beter concentreren en moest ik mijn hersens gebruiken om weer verrassend lastige wiskundeoefeningen te doen!”

Elena - “Mijn eerste ervaring als babysitter op afstand was erg leuk. Samen met Victoria leerden we de getallen in het Engels van 1 tot 10. Het was vrij eenvoudig om deze oefening via het scherm te doen. De internetverbinding was soms het enige probleem die we hadden. Maar afgezien daarvan was het nuttig voor haar. Ik kijk uit naar de volgende online babysit-oproep! ”

Charlotte - “Toen ik voor het eerst hoorde over babysitten op afstand, moet ik toegeven dat ik me afvroeg hoe dit mogelijk was. Nu zorg ik op afstand voor Valentine terwijl haar ouders thuis werken. We hebben ons goed vermaakt, we hebben zelfs een dans verzonnen en samen wat DIY's gemaakt."

Joseph - “Mijn ervaring met babysitten op afstand met Lizzy was erg leuk. We speelden samen piano en ik probeerde haar te helpen om enkele basismelodieën te leren. Het was iets moeilijker dan normaal om te laten zien welke toetsen ze moest spelen, maar met een beetje oefenen en het veranderen van de camerahoek zodat ze kon zien waar mijn handen speelden, werkte het best goed! ”

Tips voor de eerste babysitafspraak op afstand

Naar je eerste babysitafspraak gaan met een nieuw gezin is altijd spannend. Dit online doen is nog spannender! Zorg ervoor dat je eerst een kennismakingsgesprek hebt met de ouders en het kind via bijvoorbeeld een online videoplatform zoals Skype. Via dit gesprek kunnen jullie elkaar wat beter leren kennen, praten over het uurtarief, je contactgegevens delen voor noodgevallen, praten over de activiteiten die je met het kind gaat doen en hoelang de babysitafspraak zal duren. Probeer tijdens deze eerste ontmoeting contact te maken met het kind, zodat je elkaar al een beetje kent.

Als de eerste babysitafspraak er is, raden we aan dat de ouder de eerste minuten bij het kind blijft. Als het kind eenmaal is gesetteld en iets leuks met de babysitter doet, kan de ouder de kamer verlaten of het kind bij de babysitter achterlaten. * Zorg er altijd voor dat de ouder nog steeds in hetzelfde huis of dezelfde kamer is als het kind.

Een leuke eerste activiteit om met het kind te doen, is om ‘je leven te tekenen’. Door dit te doen kunnen jullie elkaar beter leren kennen. Het is gemakkelijker als de babyitter met deze activiteit begint, zodat hij of zij een voorbeeld voor het kind kan geven. Vertel over jezelf, je hobby's, waar je woont en wie je vrienden zijn. Terwijl je dit vertelt, teken je het ook en laat je het aan het kind zien. Als je alle leuke dingen over jezelf hebt verteld, is het de beurt van het babysitkind!

Babysitten op afstand tips van het testpanel

Speciaal voor jou gaf het Babysits testpanel 8 leuke extra tips voor als je een online babysitter wilt worden.

  • Tip 1: De ouder moet altijd in hetzelfde huis of zelfs in dezelfde kamer zijn als het kind.

  • Tip 2: Vergeet voordat je begint met online babysitten niet om het telefoonnummer van de ouder te vragen. Als er iets gebeurt, het babysitkind naar het toilet moet, de internetverbinding niet meer werkt, het kind geen concentratie meer heeft enz. kun je de ouder gemakkelijk bellen, zodat de ouder kan helpen.

  • Tip 3: Onthoud altijd dat de activiteiten waarschijnlijk iets meer tijd en moeite zullen kosten dan normaal. Vooral als je iets aan een kind leert, zoals een instrument bespelen of als je hem helpt met huiswerk. Blijf altijd geduldig en vergeet niet wat extra pauzes te nemen.
     

  • Tip 4: Als je lesgeeft over hoe je een instrument moet bespelen, zorg er dan voor dat de webcam op je handen is gericht in plaats van op je gezicht. Hierdoor is het voor het kind makkelijker om te leren.

  • Tip 5: Babysitten op afstand is niet voor hele jonge kinderen. Zodra een kind kan praten, zelfstandig kan zitten en zich langer dan 30 minuten kan concentreren, is het kind klaar voor online babysitten. Als de ouder niet weet of het voor hun kind mogelijk zal zijn, raden we aan om het eerst een paar minuten uit te proberen terwijl de ouder er nog is en dan samen met de ouder te beslissen of het mogelijk is voor het kind.

  • Tip 6: Babysitten op afstand is niet bedoeld voor de hele dag. Als een ouder zich echt moet concentreren op zijn werk of een vergadering heeft, is babysitten op afstand perfect. 1 tot 3 uur is prima voor online babysitten, maar we raden af om langer op te passen. Bij langere gesprekken is de kans groot dat het kind de focus verliest.

  • Tip 7: Het gebruik van een computer in plaats van een telefoon is eenvoudiger.

  • Tip 8: Er zijn eigenlijk heel veel activiteiten die je nog steeds kunt doen terwijl je op afstand babysit. Hier zijn enkele ideeën voor dingen die je kunt doen terwijl je een online babysitter bent ; leer de kinderen hoe ze een instrument moeten bespelen, lees een boek voor, dans en zing samen, doe een paar eenvoudige DIY's samen, help de kinderen met hun huiswerk, leer de kinderen een andere taal, praat met elkaar, speel spelletjes en doe samen enkele sport oefeningen .


Ben jij ook nieuwsgierig naar babysitten op afstand en wil je het uitproberen? Ga naar je profiel en selecteer ‘op afstand beschikbaar’. Door dit te doen, kunnen ouders die een online babysitter zoeken, filteren, je profiel vinden en contact met je opnemen! Vergeet niet je ervaringen met ons en de community te delen!

Word lid van de Babysitter Community!

Meld je gratis aan