Tips voor een succesvolle virtuele babysit afspraak

Tips voor een succesvolle virtuele babysit afspraak

Vind een babysitter of babysit job, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
6 minuten leestijd

De onthaalouders, babysitters en nannies van Babysits kunnen nu ook hun beschikbaarheid op afstand aanbieden - een unieke functie die is ontworpen om ouders op het moment rust te geven, zodat ze kunnen werken of bijvoorbeeld huishoudelijke klussen kunnen uitvoeren.

Werkt Virtual Babysitten?

Virtueel babysitten kan heel goed werken als een uniek alternatief voor persoonlijk babysitting. Virtueel babysitten is bijzonder nuttig voor drukke gezinnen, inclusief gezinnen met ouders die thuis werken. Maar geloof je ons niet op ons woord!? We hebben op de kinderen gepast van twee journalisten in Singapore en Ierland en je kunt hun ervaringen lezen in AsiaOne en Evoke.

Tips voor de oppassen:

1. Go with the flow

Vaak gaat virtueel babysitten niet zoals je had gepland of verwacht. Maar dat is oke! De truc is om te roeien met de riemen die je hebt. Zijn ze super energiek en druk? Dan kun je besluiten om een ​​activiteit, spel of oefening te doen in plaats van bijvoorbeeld een verhalenboek te lezen of aan yoga te doen. Kinderen zijn vaak onvoorspelbaar en natuurlijk is elk kind anders! Daarom raden we je aan om een planning te maken en activiteiten voor te bereiden, maar ook flexibel te zijn in het aanpassen aan de situatie.

2. Maak een schema

Het is een goed idee om van tevoren een schema te maken om de bal aan het rollen te krijgen en om ervoor te zorgen dat je de aandacht van het kind vasthoudt gedurende de hele duur van je virtuele babysitsafspraak. Print onze Online Oppas Planner uit, zodat je voorbereid bent!

Online oppas planner

Bekijk voor inspiratie de onderstaande lijst met ideeën voor activiteiten:

Activiteitensuggesties voor virtuele babysitafspraken

  • Lees een verhalenboek (het downloaden van een e-boek en het delen van schermen werkt het beste)
  • Schatzoeken (vraag het kind om 3 blauwe voorwerpen, 1 driehoekig voorwerp, enz. Te vinden)
  • Samen sporten! (Gebruik onze Move Like a Animal-trainingsroutine)
  • Yoga voor kinderen (dit is geweldig als het kind erg hyper is en een 'afkoeling'-oefening nodig heeft)
  • Knutselen
  • Kleur en teken samen
  • Schoolactiviteiten
  • Zing samen liedjes
  • Speel spelletjes (bijv. Spionnetje, Ik zie ik zie wat jij niet ziet)

3. Personaliseer de afspraak

Voordat je je eerste virtuele babysitafspraak maakt, kun je je voorbereiden door de ouders te vragen waar hun kinderen in geïnteresseerd zijn. Als hun kinderen bijvoorbeeld absoluut dol zijn op superhelden en prinsessen, kun je jouw virtuele oppasschema personaliseren.

Tip: zorg ervoor dat je aan de ouder vraagt om kleurpotloden, stiften, papier enz. alvast klaar te leggen, mocht je dit willen gebruiken voor de babysitafspraak. Je kunt je virtuele babysit planning van tevoren naar de ouder sturen, zodat ze weten wat ze moeten voorbereiden.

4. Optimaliseer je vaardigheden

Heb je speciale vaardigheden of talenten die je zou kunnen leren aan je babysitkind? Als je bijvoorbeeld een andere taal spreekt of een instrument bespeelt, kun je aanbieden om deze vaardigheden aan te leren via de virtuele babysitafspraak! Ben jij een geweldige huiswerkhulp? Het aanbieden van online huiswerkbegeleiden is ook een geweldige manier om het meeste uit je vaardigheden te halen. Bekijk onze 4 gratis afdrukbare wiskunde-werkbladen om aan de slag te gaan.

Tips voor ouders:

1. Ontmoet vooraf de babysitter

Het is essentieel dat je de virtuele babysitter eerst ontmoet voordat je een officiele afspraak maakt. Je kunt online of persoonlijk contact met hen opnemen om een interview af te nemen en te bepalen of de potentiële babysitter geschikt is voor je gezin.

2. Haal het meeste uit Babysits

Babysits is een wereldwijde gemeenschap, met meer dan 1,7 miljoen gebruikers wereldwijd. Door middel van virtueel babysitten, is het voor ouders en kinderen een geweldige kans om in contact te komen met internationale babysitters voor vaardigheden en culturele ervaringen waar je kind anders misschien geen toegang toe heeft.

Wil je bijvoorbeeld dat je kind een tweede taal leert? Virtueel babysitten is de perfecte gelegenheid om in contact te komen met een internationale taaldocent. Ga aan de slag door te zoeken naar een babysitter in het land van jouw keuze met behulp van de zoekbalk op de startpagina.

3. Blijf binnen gehoorsafstand

Virtueel babysitten is geen vervanging voor persoonlijk babysitten. Uiteraard kunnen virtuele babysitters niet via het scherm in de behoeften van een kind voorzien. Daarom is het essentieel dat ouders te allen tijde binnen gehoorsafstand van hun kind blijven.

4. Bereid je kind voor

Geef je kind vóór de afspraak een eenvoudige uitleg over virtueel babysitten, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten. Dit is vooral belangrijk voor zeer jonge of verlegen kinderen, die wat tijd nodig hebben om zich aan te passen en zich op hun gemak voelen bij hun nieuwe virtuele babysitter.

5. Geef de babysitter informatie over je kind

Geef de virtuele babysitter een lijst met de interesses en hobby's van je kind voordat je voor het eerst een virtuele babysitafspraak maakt. Dit helpt de babysitter zich voor te bereiden op de afspraak en helpt hem of haar om de aandacht van je kind tijdens de hele afspraak vast te houden.


Heb je even tijd voor jezelf nodig? Virtuele babysitters staan klaar om een helpende hand te bieden. Begin nu met zoeken om een moment van de broodnodige 'me-time' in te plannen.

Ben jij ook nieuwsgierig naar babysitten op afstand en wil je het uitproberen? Ga naar je profiel en selecteer ‘op afstand beschikbaar’. Door dit te doen, kunnen ouders die een online babysitter zoeken, filteren, je profiel vinden en contact met je opnemen! Vergeet niet je ervaringen met ons en de community te delen!

Wil je meer informatie over virtueel babysitten? Bekijk dan ook onze andere artikelen;

Wat is virtueel babysitten?

Voor het eerst virtueel babysitten

Online huiswerkbegeleiding

Word lid van de Babysitter Community!

Meld je gratis aan