10 dingen die het milieu helpen

10 dingen die het milieu helpen

Door Babysits
4 minuten leestijd

Earth Day was vroeger de dag om voor onze planeet te zorgen en extra vriendelijk te zijn voor het milieu. Nu wetenschap en gegevens aantonen hoe ons gedrag een uiterst schadelijk effect kan hebben, is Earth Day nu een dagelijkse oefening in mindfulness. Niet alleen volwassenen, maar kinderen hebben nu een enorme impact op het bewustzijn en een milieuvriendelijke levensstijl. Bijna een half miljoen jongeren over de hele wereld hebben via SGP actie ondernomen tegen klimaatverandering, volgens het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties.

Met zoveel kansen om impact te maken, vragen sommigen zich misschien nog steeds af wat ze kunnen doen om ecologischer te worden in hun dagelijks leven. Beter nog, hoe kun je er een leuke ervaring van maken voor je eigen kinderen? Babysits heeft een lijst met eenvoudige maar leuke ideeën gemaakt om je kinderen enthousiast te maken om de planeet groen te houden!

1. Rij met je fiets naar school of werk

Niet alleen geeft een fiets geen CO2-uitstoot af, het is ook goed voor de cardiovasculaire gezondheid. Kinderen kiezen er vaak voor om binnen te blijven om op hun elektronica te spelen, maar beweging moet nog steeds een dagelijkse prioriteit zijn.

2. Plant je eigen groenten en fruit

Het kweken van je eigen voedsel kan kinderen leren over de levenscyclus en hoe ze voor een levend organisme moeten zorgen. Door hen te leren om iets uit een zaadje te laten groeien, kunnen kinderen een relatie ontwikkelen met de plant en verantwoordelijkheid leren te krijgen voor andere levende dingen.

3. Draai het water dicht terwijl je je tanden poetst.

Je kunt bijna 3000 liter water per jaar besparen met deze kleine verandering!

4. Doe het licht uit wanneer je niet in de kamer bent

Als je je lichten uitdoet, kun je energie en geld besparen. Je kunt er een spel van maken, elke keer als er een lampje in een lege ruimte aan staat, stop je 20 cent in een potje!

5. Vuilnis opruimen als je het ziet

Ga op pad en vraag je kind om Kapitein-Schoon te zijn! Voor elk verzameld stuk afval wat je kind heeft gevonden op straat en heeft opgeruimd krijgt hij of zij een sticker voor op zijn cape.

6. Maak speelgoed met overgebleven items

Vraag kinderen om hun creativiteit te gebruiken! Wat kunnen ze maken met overgebleven items? Bekijk onze DIY’s voor heel veel ideeën.

7. Heb een vegetarische dag

Als de Verenigde Naties slechts één dag per week geen vlees of kaas zou eten, zou dat neerkomen op 91 miljard kilometer niet rijden of 7,6 miljoen auto's van de weg halen. Leer jezelf en je kinderen over de gevolgen van het eten van vlees. Laat je kinderen nieuwe namen maken voor vegetarisch voedsel en maak een nieuw vegetarisch menu.

8. Plant je eigen boom

Dit is de perfecte kans om uit te leggen waarom bomen belangrijk zijn voor ons als mens en hoe je de groene duim van je kind kunt helpen ontwikkelen.

9. Recycle

Je kunt een masker of cape maken die je kind kan dragen tijdens het recyclen en je kunt een naam voor een superheld maken - RecycleGirl!

10. Gebruik geen plastic tassen

Zodra je kinderen op jonge leeftijd leert waarom herbruikbare tassen worden gebruikt, help je hen met de eerste stap naar milieuvriendelijk denken. Je kunt zelf een leuke herbruikbare tas maken of er een kopen, zodat je kind het overal mee naartoe wil nemen, dan hoef je het niet te onthouden!

Laten we eerlijk zijn: kinderen doen de dingen na die we doen. Kinderen leren over onze planeet en het milieu is een zinvolle manier om hen de natuur te laten respecteren. Zelfs als je niet veel ervaring hebt met hoe je het best kunt omgaan met het milieu, kun je de basis, samen met je kind, leren en uitvoeren.


Vond je dit artikel en onderwerp interessant? Bekijk dan zeker onze andere artikelen, knutselwerkjes en activiteiten over;

Klimaatverandering proefjes voor kinderen

Het verschil tussen klimaat en het weer - DIY

Moeder aarde knutselwerkje

Recyclen met kinderen

Praten met je kind over het milieu