Babysitter: schrijf je motivatie!

Babysitter: schrijf je motivatie!

Door Babysits
4 minuten leestijd

Op Babysits kun je een compleet profiel maken van alle benodigde informatie die een gezin zoekt in een babysitter. Het is echter belangrijk om aandacht te schenken aan je "Motivatie en ervaring".

Je kunt de motivatie in je profiel zien als een visitekaartje. De motivatie personaliseert namelijk je gehele profiel. Als het te lang is, leest de lezer alleen de eerste paar regels. Als het daarentegen te kort is, riskeert het niet voldoende informatie te geven. Het is daarom noodzakelijk om een goede motivatie te hebben die beknopt uitlegt wie je bent, wat je doet en wat je aanbiedt.

Plaats jezelf in de schoenen van een moeder of vader. De meeste van de advertenties van ouders zijn specifiek, zoals: "Ik ben op zoek naar een babysitter met een auto die mijn zoon elke dag ophaalt wanneer hij klaar is met school". Wat valt meteen op?

  • Elke dag
  • Eigen auto

Deze ouders zijn op zoek naar iemand met een rijbewijs die bijna elke dag beschikbaar is. Als het bijvoorbeeld aspecten zijn die jij aan gezinnen kunt bieden, is het goed om dit meteen aan te geven in je profiel.

Beschouw de motivatie in je profiel als een echte sollicitatiebrief voor je baan, zelfs als het een tijdelijk bijbaantje is en een baantje waarvoor je niet heel veel ervaring nodig hebt. Je zult namelijk altijd met kinderen om moeten gaan en een ouder vindt het erg belangrijk wie uiteindelijk voor zijn of haar kinderen gaat zorgen.

Dus hoe probeer je de juiste kandidaat te zijn?

Wat niet gemist mag worden

  • Stel jezelf allereerst voor door je voornaam op te geven en te vertellen wie je bent en naar wat voor babysitwerk je op zoek bent (babysitter/gastouder/nanny).

  • Geef aan of je al ervaring hebt met kinderen of, beter nog, met babysitwerk. Dit geeft je meer pluspunten, omdat je de mensen met wie je in het verleden hebt gewerkt altijd kunt vragen om een referentie achter te laten op je profiel.

  • Geef aan wat jou speciaal maakt. Wat kun jij extra aanbieden? Denk hierbij aan: het spreken van verschillende talen, een rijbewijs, een EHBO-certificaat etc. Het is altijd beter om te anticiperen op de behoeften van gezinnen door hen je vaardigheden aan te bieden.

  • Beschikbaarheid. Het is goed om flexibel te zijn, maar als je verplichtingen hebt die niet kunnen worden verschoven, is het goed om dit te specificeren. Geef altijd je werkelijke beschikbaarheid aan, zoals bijvoorbeeld; "Ik ben elke ochtend beschikbaar om uw kinderen op school op te halen", in plaats van "Ik ben niet 's middags beschikbaar".

Wat te vermijden

  • Probeer zoveel mogelijk zinnen te vermijden zoals "Ik zoek dringend werk". Hoewel je verzoek oprecht is, zien ouders dit vaak als te ‘opdringerig’. Schrijf bijvoorbeeld: "Ik heb veel vrije tijd om met uw kinderen door te brengen, ik kan gemakkelijk aan uw behoeften voldoen".

  • Als je geen ervaring hebt met kinderen, zeg het dan niet specifiek. Als je bijvoorbeeld voor jongere broers of neven en nichten hebt gezorgd, is het nog steeds goed. Geef anders aan hoe belangrijk jij de zorg voor kinderen vindt.

  • Lieg niet, want hier komen ouders toch wel achter. Als je bijvoorbeeld geen auto hebt, schrijf dan op dat je een rijbewijs hebt of dat lopen geen probleem voor je is. Probeer zoveel mogelijk eerlijk te zijn.

Hier is een infographic die een samenvatting geeft van wat te schrijven in je motivatie en wat je beter niet kan aankondigen.

infographic

Dit zijn kleine trucs die je helpen meer zichtbaarheid te krijgen. Probeer kort, beknopt maar vooral jezelf te zijn. Bovendien, als je op zoek bent naar een baan als babysitter op Babysits, kun je de kans om gezien te worden door ouders vergroten door te kijken naar het badgesysteem.

Word lid van de Babysitter Community!

Meld je gratis aan