Babysit vragen: Wat vraag je aan de ouders voor het babysitten?

Babysit vragen: Wat vraag je aan de ouders voor het babysitten?

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Vraag je je af welke vragen belangrijk zijn om te stellen voordat de ouders weggaan? Door de volgende babysit vragen te stellen voordat de babysit afspraak begint, weet je zeker dat je klaar bent voor het babysitwerk!

Er zijn vele stappen bij het voorbereiden op babysitwerk. Het begint met het maken van een goed babysitter profiel en het contacteren van de ouders, dit is een belangrijke stap voordat je het gesprek zal voeren. Het is handig om de ouders vragen te stellen voordat je begint met het babysitwerk. Deze vragen kunnen besproken worden tijdens het kennismakingsgesprek of een paar minuten voordat de ouders willen vertrekken.

Als babysitter is het niet erg om vragen te stellen aan de ouders, dit is de sleutel om goed te zijn in je babysitwerk. Het maakt het oppassen gemakkelijker, zodat je minder fouten maakt en het zorgt ervoor dat er geen miscommunicatie kan ontstaan.

Wat kan je de ouders vragen voordat je begint met babysitten?

Welke vragen stellen aan de ouders voor het babysitten?

Er zijn genoeg vragen die je aan de ouders of verzorgers van een kind kan vragen voordat je begint met je babysitwerk. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je al weet over het kind, wat er al voor communicatie is geweest met de ouders of verzorgers en wat ze al hebben verteld.

Het kan zijn dat je toch nog vragen hebt voordat je begint met het babysitwerk. Hier volgen een aantal vragen die je verder kunnen helpen:

Biografische informatie

  • Wat zijn de namen en leeftijden van de kinderen?
  • Hoe zijn de kinderen? Wat zijn hun karaktereigenschappen?
  • Wat vinden de kinderen leuk? Wat is hun favoriete speelgoed, dingen om te doen, films en spelletjes?
  • Wat is het dagschema voor de kinderen?

Praktische informatie

  • Wanneer zou je nodig zijn om te babysitten? Dagelijks, wekelijks, maandelijks en zijn er speciale dagen of tijden?
  • Wanneer kan je de ouders terug thuis verwachten?
  • Waar zijn noodzakelijke spullen te vinden in huis? Zijn er ruimtes waar je wel of niet mag komen?
  • Zijn er huisregels? Welke spullen mag je wel of niet gebruiken? Wat mogen de kinderen wel of niet doen?
  • Wat moet je doen als er een noodgeval is? Zijn er speciale noodcontacten, zo ja wie zijn dit? Waar kan je de EHBO doos vinden? Hebben de kinderen bepaalde ziektes en/of allergieën?
  • Zijn er nog bepaalde verwachten van het babysitwerk? Zijn er extra werkzaamheden of verantwoordelijkheden waar je rekening mee kan houden?

De vragen kunnen verschillen per leeftijd van het kind waar je bij babysit. Voorbeeld: Als je babysit werk bij een jong kind is kan je vragen stellen over de slaaptijden, wanneer zij eten, hoe je ze kan stoppen met huilen enzovoorts.

Om het nog wat gemakkelijker te maken hebben we een babysitter checklist: Babysitter Checklist

Je kan onze babysitter checklist gebruiken om je op weg te helpen of bekijk hoe kun je de babysit interviewen om beter te begrijpen welke vragen je wellicht moet beantwoorden of wil vragen.


Ben je geïnteresseerd in meer tips om je voor te bereiden voor het babysitten of het babysit interview? Bekijk dan meer van onze artikelen:

De tas van de babysitter

Het eerste contact met het gezin

Doe de babysit-test