Ontmoet de Babysitter van de Maand Josephine

Ontmoet de Babysitter van de Maand Josephine

Door Babysits
3 minuten leestijd

Om je kennis te laten maken met een aantal ervaren en gepassioneerde babysitters introduceren wij elke maand de babysitter van de Maand van Babysits. De Babysitter van de Maand is een kinder babysitter die via Babysits aan de slag is gegaan en positieve reacties heeft gekregen van de ouders op ons platform.

Deze maand hebben we de babysitter Josephine uit Rotterdam geïnterviewd om meer over haar te weten te komen.

Hoe ben je begonnen als babysitter bij Babysits?

Doordat ik twee jongere zusjes heb wist ik al snel dat ik van kinderen hou en daarom graag wilde babysitten. Op mijn 14e begon ik dan ook met babysitten bij kindjes uit de buurt. Omdat ik graag bij meerdere families wilde babysitten en ik deze niet altijd kon vinden in mijn persoonlijke netwerk, heb ik mij een aantal jaar later ingeschreven bij Babysits. Sindsdien pas ik op bij verschillende families die ik via Babysits heb gevonden en ik wil dit nog vele jaren blijven doen.

Wat zijn de vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens het babysitwerk?

De ervaring die ik heb opgedaan door het babysitten en alles wat ik ervan heb geleerd is voor mij zeer waardevol. Ook op momenten dat ik niet aan het babysitten ben, heb ik iets aan al mijn babysitervaring. Bij babysitten komen namelijk vele belangrijke vaardigheden kijken waar je de rest van je leven profijt bij hebt. Voor mij heeft babysitten bijgedragen aan eigenschappen zoals verantwoordelijkheid, communicatie, probleemoplossend vermogen, zelfvertrouwen en geduld. Daarnaast is babysitten natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk!

Babysitter van de Maand

Het is een grote verantwoordelijkheid om voor iemands kinderen te zorgen en die ga ik graag aan!

Wat vind je het leukst aan babysitten op kinderen?

Ik ben dol op kinderen dus het leukste aan babysitten is voor mij dat het meestal helemaal niet voelt als werken, maar ik er vooral plezier aan beleef. Knutselen, naar de kinderboerderij, koekjes bakken of verhaaltjes voorlezen, elke dag is anders maar met kinderen zal ik me nooit vervelen.

Als je ergens regelmatig babysit leer je een familie bovendien goed kennen en zie je de kinderen ontwikkelen. Als de ouders en kinderen je vertrouwen, bouw je een unieke band met ze op. Zo mocht ik bijvoorbeeld eens een heel weekend babysitten terwijl de ouders samen een weekendje weg gingen, wat een hele leuke en bijzondere ervaring was.

Het is een grote verantwoordelijkheid om voor iemands kinderen te zorgen en die ga ik graag aan! Daarom ben ik ontzettend blij dat ik deel uitmaak van de Babysits community.