DIY maracas

DIY maracas

Door Babysits, 2 minuten leestijd

Deel:

Muziek brengt kinderen in een andere wereld, laat ze dansen, genieten en glimlachen. Speciaal voor de kleintjes die het ritme in hun genen hebben, kun je deze super leuke maracas maken!

Je kunt deze maracas gebruiken om plezier te maken met de oppas, broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes. Ook kun je ze mee naar school nemen of mee nemen naar een feestje. Hiernaast zijn deze maracas niet alleen super leuk, maar ook nog eens gemaakt van hergebruikte producten.

Je hebt nodig:

  • Lege toiletrollen

  • Verf

  • Markeerstiften

  • Doorzichtig plakband

  • Plakband in verschillende kleuren

  • Rijst, pasta of linzen om de maracas te vullen

Om te beginnen, moet je beslissen welke motieven de maracas zullen hebben. Geef je verbeelding de vrije loop en die van je kinderen; gebruik verf om lijnen te tekenen, gebruik markeerstiften om cirkels, bloemen of sterren te tekenen en gebruik gekleurd lint om textuur aan je maracas te geven .

Zodra de versieringen zijn voltooid, vouw je beide zijden van de rollen wc-papier naar binnen. Tape eerst één kant van de rol dicht en giet de rijst aan de andere kant van de rol erin. Hierna kun je de tweede kant vastplakken. Je kunt de tape vervolgens bedekken met gekleurde tape.

En nu zijn je maracas klaar om te worden gebruikt!

Maracas

Om de vormen van de maracas te variëren, kun je ook rollen van keukenpapier gebruiken of kleine flessen water.

We hebben je hulp nodig!
We doen een beroep op gekwalificeerde professionals in de kinderopvang om zich aan te melden en hun huidige beschikbaarheid op het Babysits-platform bij te werken. Lees meer
Samen willen we degenen ondersteunen die op dit moment helpen en wellicht een gekwalificeerde babysitter nodig hebben. Dokters, verpleegkundigen, apothekers en alle anderen die de gemeenschap ondersteunen.
Volg altijd de voorschriften van de lokale overheid op basis van de huidige situatie in jouw regio.